Πόλο: Και τώρα ΗΠΑ για την Εθνική

Πόλο: Και τώρα ΗΠΑ για την Εθνική

Η ελληνική ομάδα πόλο συνέτριψε το Καζακστάν και παίζει την πρωτιά του ομίλου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… ρυθμούς προπόνησης η εθνική ομάδα των ανδρών πόλο νίκησε το Καζακστάν με 18-2 και αύριο το πρωί (07.30) θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ για την πρωτιά στον όμιλο που θα της δώσει την απευθείας πρόκριση για τους ημιτελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη ήρθε 5η στο ελεύθερο σόλο. Σήμερα τα ξημερώματα (04.30) ήταν προγραμματισμένος ο καθοριστικός αγώνας της εθνικής γυναικών με την Ιταλία, από τον οποίο θα κριθεί η πρωτιά στον όμιλο.

Οι αθλητές του Θοδωρή Βλάχου βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και το απέδειξαν και στην αναμέτρηση με το Καζακστάν. «Εάν είμαστε σε καλή ημέρα δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, καθώς παίξαμε με μια ομάδα κατώτερης δυναμικότητας. Προσπάθησα να ξεκουράσω τους παίκτες μου γιατί η συνέχεια αναμένεται δύσκολη», δήλωσε μετά το παιχνίδι ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Πέμπτη η Πλατανιώτη στο ελεύθερο σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, «ασημένια» η Β. Αλεξανδρή για την Αυστρία.

Στην καλλιτεχνική κολύμβηση, η Ευαγγελία Πλατανιώτη εκτέλεσε ένα πρόγραμμα υψηλής δυσκολίας, αλλά η απόφαση των κριτών δεν την ευχαρίστησε, καθώς με τους βαθμούς που συγκέντρωσε δεν κατέκτησε κάποιο μετάλλιο και περιορίστηκε στην 5η θέση. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η εκπληκτική Γιαπωνέζα Ινουί και το ασημένιο η Βασιλική Αλεξανδρή, η οποία αγωνίζεται με την Αυστρία. Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή έχουν φύγει από την Ελλάδα από το 2012, καθώς, όπως έχουν δηλώσει οι ίδιες, «δεν υπήρχε αξιοκρατία στις επιλογές για την εθνική ομάδα». Πρόκειται για κορυφαίες αθλήτριες σε παγκόσμιο επίπεδο και στην Αυστρία, για τις επιτυχίες τους, έχουν διοριστεί στις ένοπλες δυνάμεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη διοργάνωση της Ιαπωνίας δεν αγωνίζονται οι αθλήτριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, οι οποίες ξεχωρίζουν για τα προγράμματά τους.

Στις καταδύσεις, οι Θεόφιλος Αυθίνος και Θάνος Τσιρίκος δεν κατάφεραν να προκριθούν στον ημιτελικό από 3 μ. Ο Αυθίνος ήρθε 46ος και ο Τσιρίκος 64ος. Αύριο, οι Νίκος Μόλβαλης και Θάνος Τσιρίκος θα πάρουν μέρος στον προκριματικό των 10 μ. σταθερά. Οι αγώνες στην κολύμβηση θα αρχίσουν την προσεχή Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT