Η εθνική πόλο γυναικών στους «8» του κόσμου – Καμμένου στην «Κ»: «Έχουμε πολλές πιθανότητες για κάτι καλό»

Η εθνική πόλο γυναικών στους «8» του κόσμου – Καμμένου στην «Κ»: «Έχουμε πολλές πιθανότητες για κάτι καλό»

Με άμυνα και επίθεση για… σεμινάριο, η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών νίκησε την πανίσχυρη Ιταλία με 16-12 και προκρίθηκε στην οκτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άμυνα και επίθεση για… σεμινάριο, η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών νίκησε την πανίσχυρη Ιταλία με 16-12 και προκρίθηκε στην οκτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας. Η προπονήτρια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Αλεξία Καμμένου, ενθουσιασμένη από τις αγωνιστικές επιδόσεις των αθλητριών μας, δεν δίστασε να δηλώσει στο kathimerini.gr ότι «εάν παίξουμε όπως σήμερα έχουμε ελπίδες για κάτι πολύ καλό».  

Έχουν περάσει ελάχιστες ώρες από την εντυπωσιακή νίκη της εθνικής πόλο αλλά η αδρεναλίνη βρίσκεται ακόμη σε υψηλό επίπεδο στην ομάδα. Η Αλεξία Καμμένου απαντάει στο τηλεφώνημά μας όμως η φωνή της «βγαίνει» με δυσκολία. «Συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω καλά. Ο λαιμός μου έκλεισε από τις φωνές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού», μάς λέει και είναι σα να ζούμε κι εμείς την ένταση του αγώνα. Ενός αγώνα που έφερε τις πολίστριές μας ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.  

«Έγινε ακόμη ένα βήμα στον δρόμο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για να φτάσουμε εκεί που ονειρευόμαστε», τόνισε η έμπειρη προπονήτρια. Κι εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η διοργάνωση της Φουκουόκα δίνει «εισιτήρια» πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι ομάδες που θα βρεθούν στον τελικό θα «κλείσουν» θέση για τη διοργάνωση που θα αρχίσει σε, περίπου, ένα χρόνο στο Παρίσι.  

«Είμαι ευχαριστημένη από τις αθλήτριες» 

Ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελεί πάντα τον βασικό στόχο για μία ομάδα ή για έναν αθλητή. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και μία διάκριση έρχεται δύσκολα. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τις αθλήτριες μου. Έχουν ωραία ενέργεια και πάθος. Εάν παίξουμε όμως όπως σήμερα έχουμε πολλές πιθανότητες για να πετύχουμε κάτι καλό. Σε αυτό το επίπεδο όλες οι ομάδες είναι κοντά. Κανένας δεν μπορεί να κάνει κάποια πρόβλεψη», μας είπε η Αλεξία Καμμένου.  

Ο επόμενος αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα προκύψει από τον αγώνα χιαστεί ανάμεσα στην Αυστραλία και το Ισραήλ. Προπονητής στο Ισραήλ είναι ο Δημήτρης Μαυρωτάς αλλά η Αυστραλία έχει περισσότερες πιθανότητες για να βρεθεί απέναντι στην ελληνική ομάδα την προσεχή Δευτέρα (24/7, 13.00). «Το πιο πιθανόν είναι να παίξουμε με την Αυστραλία. Πρόκειται για μία ομάδα πολύ δυνατή, με φυσική δύναμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως έχουμε φέρει καλά αποτελέσματα στους μεταξύ μας αγώνες. Χάρη στη σημερινή νίκη μας θα έχουμε στη διάθεσή μας λίγο χρόνο για να ξεκουραστούμε και να δούμε τυχόν διορθώσεις που πρέπει να κάνουμε», τόνισε η κ. Καμμένου.  

Μπορεί η ομοσπονδιακή προπονήτρια να βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά όμως το πρώτο που μας ρώτησε ήταν εάν έσβησαν οι φωτιές στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, η συζήτηση ήρθε στον καύσωνα. «Δεν έχετε μόνο εκεί ζέστη. Κι εδώ έχει ζέστη και πολλή υγρασία. Ειδικά χθες δεν μπορούσες να βγεις έξω», μας είπε ενώ όταν τη ρωτήσαμε για τη διοργάνωση, απάντησε: «Πρόκειται για μία καλή διοργάνωση. Οι Ιάπωνες είναι ευγενείς άνθρωποι και έχουν μία διαφορετική κουλτούρα από τους δυτικούς».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT