Μ. Ζερδεβάς: «Δεν μας αρκεί το ασημένιο μετάλλιο»

Μ. Ζερδεβάς: «Δεν μας αρκεί το ασημένιο μετάλλιο»

Ο τερματοφύλακας της εθνικής πόλο μιλάει στην «Κ» για την αναμέτρηση με τους Ούγγρους και για τους επόμενους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακά ποσοστά σε αποκρούσεις, δυναμικές επεμβάσεις, τρεις αποκρούσεις πέναλτι στον τελικό, εκεί που «η μπάλα ζυγίζει διπλάσια», και ο Μάνος Ζερδεβάς αναδείχθηκε, επάξια, ο καλύτερος τερματοφύλακας στο τουρνουά πόλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Από το καθοριστικό παιχνίδι με την Ουγγαρία δεν έχουν περάσει ούτε τρεις ημέρες και ο διεθνής πολίστας, με καθαρό μυαλό, μίλησε στο kathimerini.gr για την αναμέτρηση, για τους προσεχείς στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και ξεκαθάρισε ότι «δεν μας αρκεί το ασημένιο μετάλλιο».

«Από την αρχή της διοργάνωσης είχαμε υψηλούς στόχους. Η ομάδα μας διαθέτει παίκτες υψηλού επιπέδου, με εμπειρία και δίψα για διάκριση. Το κλίμα είναι ενωτικό και είμαστε συνεπείς στις εμφανίσεις μας. Παιχνίδι με παιχνίδι χτίσαμε αυτοπεποίθηση, βελτιωνόμαστε, παίζουμε καλό πόλο και το ευχαριστιόμαστε πολύ. Για πρώτη φορά βρεθήκαμε σε τελικό παγκοσμίου και αυτό από μόνο του αποτελεί διάκριση. Δεν μας ήταν, όμως, αρκετό το ασημένιο μετάλλιο. Στοχεύαμε στη νίκη, είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στη… ρουλέτα των πέναλτι δεν ήμασταν έτοιμοι. Μας μένει η πικρία αλλά δείξαμε ότι το υλικό που έχουμε θα μας βοηθήσει να πάμε καλά στους επόμενους αγώνες», υπογράμμισε ο Μάνος Ζερδεβάς.

Ο διεθνής τερματοφύλακας ήταν αυτός που βρέθηκε απέναντι από τους παίκτες της Ουγγαρίας στη διαδικασία των πέναλτι. «Εκεί είσαι μόνος σου. Εάν το πιάσει γίνεσαι… θεός εάν όχι αποτελεί μέρος του παιχνιδιού. Δεν είχα άγχος. Ήξερα ότι κρίνεται το χρυσό. Προσπάθησα όσο καλύτερα μπορούσα. Δεν τα καταφέραμε. Και το ασημένιο μετάλλιο όμως είναι τεράστια επιτυχία».

«Όλοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε»

Τέσσερα οκτάλεπτα. Δυνατές στιγμές, δύσκολες φάσεις. Ισοπαλία. Και, τώρα, τα πέναλτι. Το στομάχι των θεατών του αγώνα σφίγγεται. Πως νιώθει ένας τερματοφύλακας σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα; Πως νιώθει ένας παίκτης την ώρα της εκτέλεσης; Ζυγίζει η μπάλα περισσότερο; Ο Μάνος Ζερδεβάς χαμογελάει: «Αυτές τις στιγμές κυνηγάει κάθε αθλητής. Κάναμε προπόνηση γι΄ αυτά τα παιχνίδια. Η μπάλα μπορεί να ζυγίζει… διπλάσια αλλά αυτά τα παιχνίδια κυνηγάει κάθε αθλητής».

Ο τελικός του παγκοσμίου ολοκληρώνεται. Οι Έλληνες παίκτες κατεβάζουν τα κεφάλια στενοχωρημένοι. Αυτό που συγκλονίζει όμως είναι τα δάκρυα του Θοδωρή Βλάχου, ο οποίος παραδέχεται δημόσια ένα προπονητικό λάθος του. Ένα λάθος που, εάν δεν το είχε πει, ελάχιστοι θα το καταλάβαιναν. «Ήταν μία δύσκολη φάση. Προς τιμήν του το ότι ανέλαβε την ευθύνη. Απολογήθηκε. Δε θα σταθώ στη δήλωσή του. Αυτό που θα πω είναι ότι όλοι μαζί κερδίζουμε, όλοι μαζί χάνουμε», υπογράμμισε ο Μάνος Ζερδεβάς και όταν του ζητήσαμε να μας πει το μυστικό των επιτυχιών, απάντησε: «Το κλειδί των επιτυχιών είναι το ενωτικό κλίμα. Δεν βασιζόμαστε σε έναν παίκτη. Δεν έχουμε σταρ. Βασιζόμαστε στη συνεργασία και την τεχνική. Αυτά χτίζονται με πολύ κόπο. Αυτά όμως φέρνουν τις διακρίσεις».

Λίγες στιγμές καλοκαιρινής ξεκούρασης και επιστροφή στους συλλόγους τους. Οι διεθνείς πολίστες μας θα πάρουν αυτές τις ημέρες κάποιες… ανάσες γιατί το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι βαρύ. «Τον Ιανουάριο έχουμε το ευρωπαϊκό. Η εθνική δεν έχει πάρει ποτέ μετάλλιο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτή η ομάδα είναι για να ξεπερνάει τα ρεκόρ της και αυτό αποτελεί πρόκληση. Μετά έχουμε το παγκόσμιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρόκριση για το Παρίσι μας απέβαλλε το άγχος. Επικεντρωνόμαστε στις διοργανώσεις που έχουμε μπροστά μας» υπογράμμισε και σε ερώτηση για το προσωπικό όνειρό του απάντησε χωρίς δισταγμό: «Θέλω να κατακτήσουμε χρυσό μετάλλιο. Εάν είναι δυνατόν, σε όλες. Αυτό το χρυσάφι λείπει από την εθνική και από εμένα».                 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT