«Τέλος εποχής» για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν – Αποσύρθηκε στα 45 του

«Τέλος εποχής» για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν – Αποσύρθηκε στα 45 του

Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ιταλία, το 2006

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τίτλοι τέλους στη μυθική του καριέρα αποφάσισε να ρίξει ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Ιταλία. 

Yστερα από 28 χρόνια καριέρας και 1.151 αγώνες σε συλλογικό επίπεδο και εθνικό επίπεδο, o 45χρονος τερματοφύλακας πήρε την οριστική απόφαση να κρεμάσει τα γάντια του, οπως αναφέρει η Gazzetta Dello Sport.

Ο Μπουφόν έφυγε από τη Γιουβέντους το 2021 για να επιστρέψει στην Πάρμα, τον σύλλογο όπου ξεκίνησε την ένδοξη καριέρα του, στις 19 Νοεμβρίου 1995, σε ηλικία 17 ετών. Παρότι είχε στα χέρια του προτάσεις από αρκετούς συλλόγους της πατρίδας του, αλλά και τη Σαουδική Αραβία, αποφάσισε να σταματήσει. 

Ο Μπουφόν αποχαιρετά το ποδόσφαιρο έχοντας κατακτήσει δέκα πρωταθλήματα με τη Γιουβέντους και ένα πρωτάθλημα Γαλλίας με την Παρί Σεν Ζερμέν, έξι Κύπελα Ιταλίας, ένα Κύπελλο UEFA και πολλούς τίτλους σε ατομικό επίπεδο. Κατέχει επίσης το ρεκόρ με τις περισσότερες συμμετοχές στη Serie A, 657 και το ρεκόρ συμμετοχών με τη Γιουβέντους στο πρωτάθλημα, 526.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη FIFA, ανακήρυξε τον Μπουφόν κορυφαίο τερματοφύλακα στον κόσμο, για πρώτη φορά το 2003 και για τελευταία το 2017. Αναδείχθηκε 12 φορές καλύτερος τερματοφύλακας στη Serie A και ήταν απ’ τους ελάχιστους που έθεσαν υποψηφιότητα 19 φορές για τη «Χρυσή Μπάλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή