Ποδόσφαιρο: Συνεχίζουν όλοι τους αήττητοι

Ποδόσφαιρο: Συνεχίζουν όλοι τους αήττητοι

Νίκες με 1-0 για Ολυμπιακό και Αρη – Ορθιος ο ΠΑΟΚ με 0-0 στο Σπλιτ

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εντός έδρας νίκες και μία εκτός έδρας ισοπαλία ήταν ο απολογισμός των τριών ελληνικών ομάδων (Ολυμπιακός, Αρης, ΠΑΟΚ) για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χθες. Ενας απολογισμός που σε συνδυασμό και με τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μαρσέιγ την Τρίτη, χαρίζει πολύτιμους βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο στην ειδική βαθμολογία της UEFA και δίνει βάσιμα το δικαίωμα να ελπίζουν όλοι σε πρόκριση στην επόμενη φάση.

Για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Γκενκ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 1-0, ο Αρης για το Conference League πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Ντιναμό Κιέβου με το ίδιο σκορ ενώ ο ΠΑΟΚ, για την ίδια διοργάνωση, μέσα στην «καυτή» έδρα της κροατικής Χάιντουκ Σπλιτ κατάφερε να φύγει αλώβητος διατηρώντας το 0-0 και αποκτώντας αυτός το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στην κατάμεστη Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 1ο λεπτό εκμεταλλευόμενος την αδράνεια στην άμυνα της Γκενγκ μετά το γύρισμα του Ροντινέι. Ο Φορτούνης στην κατάλληλη θέση σκόραρε, πετυχαίνοντας το γρηγορότερο γκολ των «ερυθρόλευκων» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μόλις στα 22 δευτερόλεπτα. Μετά το 15΄ δέχτηκαν αρκετή πίεση από τους Βέλγους, κυρίως μέσω στημένων φάσεων, ωστόσο στο 42΄ με τον Μασούρα θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο διεθνής άσος δεν κατάφερε να νικήσει τον Βέλγο γκολκίπερ.

Η μεγάλη φάση για να πετύχουν δεύτερο γκολ οι Πειραιώτες έγινε στο 75΄ όταν ο Μπιέλ βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Βέλγου γκολκίπερ. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις με μια τρομερή διπλή ευκαιρία: Ο Ελ Χανούς έκανε σουτ, η μπάλα κόντραρε, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη, ενώ στη συνέχεια σούταρε ο Αρτεάγκα και η μπάλα βρήκε στον Ρέτσο και απομακρύνθηκε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (84΄ Βρουσάι), Καρβάλιο (63΄ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (77΄ Ντόι), Μασούρας (77΄ Ελ Καμπί), Ελ Αραμπί (63΄ Μπιέλ).

ΓΚΕΝΚ: Βαντεβούρτ, Μουνιός, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγέμπε (70΄ Αρτεάγκα), Ελ Χανούς, Γκαλάρσα (66΄ Ουατάρα), Χροσόφσκι, Πεντσίλ, Τρεζόρ (80΄ Μπαά), Τολού (66΄ Σορ).

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στο Σπλιτ απέναντι στη Χάιντουκ που τον πίεσε, είχε τις ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 13΄ με τον Σαχίτι είχε σουτ στο δοκάρι, στη μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου όπου ο «δικέφαλος του Βορρά» προσπαθούσε να παγώσει τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Στο 47΄ με τον πρώην άσο της ΑΕΚ Μάρκο Λιβάγια, η Χάιντουκ σημάδεψε για δεύτερη φορά τα δοκάρια του ΠΑΟΚ ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία και στο 55΄ σε κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ. Από το 65΄ και μετά οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να παίρνουν μέτρα, κάτι στο οποίο βοήθησαν και οι αλλαγές αποκτώντας στο τέλος αυτό που ήθελε ενόψει του επαναληπτικού.

ΧΑΪΝΤΟΥΚ: Λούτσιτς, Μουφί, Σάρλια, Φερό (79΄ Ντιάλο), Μέλνιακ, Σιγκούρ, Κροβίνοβιτς (95΄ Μουφί), Σαχίτι (67΄ Ντόλτσεκ), Μλάκαρ, Οτζίτζα (79΄ Καλίκ), Λιβάγια.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Μπάμπα, Φελίπε Σοάρες (72΄ Σβαμπ), Τσιγγάρας (79΄ Μουργκ), Νάρεϊ (61΄ Τάισον), Κωνσταντέλιας (79΄ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (61΄ Σαμάτα).

Γκολ που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσό»

Σοβαρός, πειθαρχημένος και τηρώντας πιστά το αγωνιστικό του πλάνο, ο Αρης επικράτησε με 1-0 της Ντιναμό Κιέβου στο «Κλ. Βικελίδης», για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Conference League, αποκτώντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς. Οι παίκτες του Τόλη Τερζή εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι σε σχέση με τα δύο παιχνίδια με την Αστάνα, πετυχαίνοντας το «χρυσό» γκολ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λουίς Πάλμα στο 69΄. Ο σκόρερ πανηγύρισε το γκολ σηκώνοντας μια φανέλα με το όνομα του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων το πλασέ του Μενέντες απέκρουσε εξ επαφής ο τερματοφύλακας των Ουκρανών. ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ζουλς, Τζούρασεκ (58΄ Ρουπ), Νταρίντα (82΄ Πάβισιτς), Κάρλσον (58΄ Μενέντες), Λουίς Πάλμα (77΄ Ματαρίτα), Μορόν. ΝΤΙΝΑΜΟ: Μπούστσαν, Τίμτσικ, Ποπόφ, Σιρότα, Ντούμπιντσακ, Σιντόρτσουκ (82΄ Μπράζκο), Σαπαρένκο (81΄ Σεμπέλεφ), Γιαρμολένκο, Καμπάγιεφ (82΄ Βολοσίν), Μπουγιάλσκι, Μπενίτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT