Αστέρας του γκολφ προσπάθησε να ποντάρει 400.000 δολ. σε τουρνουά που συμμετείχε

Αστέρας του γκολφ προσπάθησε να ποντάρει 400.000 δολ. σε τουρνουά που συμμετείχε

Ο αστέρας του γκολφ Φιλ Μίκελσον έχει στοιχηματίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, έχει χάσει 100 εκατομμύρια δολάρια και κάποτε σκέφτηκε να βάλει στοίχημα ότι η ομάδα των ΗΠΑ θα κερδίσει το Ryder Cup

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οαστέρας του γκολφ Φιλ Μίκελσον έχει στοιχηματίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, έχει χάσει 100 εκατομμύρια δολάρια και κάποτε σκέφτηκε να βάλει στοίχημα ότι η ομάδα των ΗΠΑ θα κερδίσει το Ryder Cup, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο.

Ο μετρ του αθλητικού στοιχήματος Μπίλι Γουόλτερς διατυπώνει τους ισχυρισμούς για τον Μίκελσον στην αυτοβιογραφία του, «Gambler: Secrets from a Life at Risk» (Τζογαδόρος: Μυστικά από μια ζωή σε κίνδυνο).

Ο Γουόλτερς καταδικάστηκε για «εσωτερική πληροφόρηση» το 2017, σε υπόθεση σχετικά με μετοχές της Dean Foods και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση. Η υπόθεση τράβηξε την προσοχή του αθλητικού κόσμου, αφού οι εισαγγελείς αποφάνθηκαν ότι ο Μίκελσον κέρδισε σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια όταν ο Γουόλτερς του είπε να αγοράσει μετοχές της εταιρείας. 

«Με βάση τη σχέση μας και όσα έχω μάθει έκτοτε από άλλους, οι απώλειες του Φιλ στον τζόγο δεν πλησίασαν τα 40 εκατομμύρια δολάρια, όπως έχει αναφερθεί προηγουμένως, αλλά είναι πολύ πιο κοντά στα 100 εκατομμύρια δολάρια», γράφει σε ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. «Συνολικά, στοιχημάτισε συνολικά πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τις τελευταίες τρεις δεκαετίες».

Ο bookmaker πρόσθεσε ότι τον Σεπτέμβριο του 2012, ο γκόλφερ του ζήτησε να ποντάρει 400.000 δολάρια στην ομάδα των ΗΠΑ να κερδίσει το Ryder Cup – ένα τουρνουά στο οποίο έπαιζε ο ίδιος ο  Μίκελσον – αλλά ο Γουλότερς αρνήθηκε. «Δεν ξέρω αν έβαλε το στοίχημα σε άλλον bookmaker» είπε ο Γουόλτερς. 

Από την πλευρά του, σε δήλωσή του στο Sports Illustrated, ο Μίκελσον ισχυρίστηκε ότι δεν στοιχημάτισε χρήματα για το συγκεκριμένο τουρνουά.

«Ποτέ δεν στοιχημάτισα στο Ryder Cup. Ενώ είναι γνωστό ότι πάντα απολαμβάνω ένα φιλικό στοίχημα στο γήπεδο, δεν θα υπονόμευα ποτέ την ακεραιότητα του παιχνιδιού. Εχω επίσης μιλήσει πολύ ανοιχτά για τον εθισμό μου στον τζόγο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε οικονομικά ασφαλείς εδώ και αρκετό καιρό», πρόσθεσε ο πολυνίκης γκόλφερ.

Με πληροφορίες από Athletic, Business Insider

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή