Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το Σούπερ Καπ στα πέναλτι

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το Σούπερ Καπ στα πέναλτι

Στα χέρια των παικτών της Μάντσεστερ Σίτι κατέληξε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της σεζόν

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια των παικτών της Μάντσεστερ Σίτι κατέληξε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της σεζόν. Επειτα από έναν εξαιρετικό τελικό στο γήπεδο «Καραϊσκάκη», οι Αγγλοι κατέκτησαν το Σούπερ Καπ, επικρατώντας με 5-4 στα πέναλτι της Σεβίλλης, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 στο 90λεπτο (δεν είχε παράταση προκειμένου να μην καταπονηθούν οι ομάδες).

Η Σεβίλλη ήταν αυτή που κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Σίτι, καθώς άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό με κεφαλιά του Εν Νεσίρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του τελικού ανέβηκε ακόμη περισσότερο, με τη Σίτι να φέρνει το ματς στα ίσα στο 63΄ με κεφαλιά του Πάλμερ και ενώ η Σεβίλλη είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες για το 2-0.

Γκουαρδιόλα για βία

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Cosmotesport, με αφορμή τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός είναι πρόβλημα της κοινωνίας. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει μεσαία τάξη να ισορροπήσει την κατάσταση. Οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει από χοληστερίνη. Ο,τι συνέβη στην Ελλάδα συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, είναι θέμα παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας επίσης, αλλά όσοι είναι στην εξουσία κλέβουν τα πάντα και έτσι δυσκολεύει η κατάσταση», είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της Σίτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή