Εθνική μπάσκετ: Σήμερα το πιο δυνατό τεστ με ΗΠΑ

Εθνική μπάσκετ: Σήμερα το πιο δυνατό τεστ με ΗΠΑ

Προτελευταία δοκιμασία πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ – Αύριο με Γερμανία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο δυνατό τεστ λίγο πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ δίνει απόψε (19.00) στο Αμπου Ντάμπι η Εθνική μας με αντίπαλο την Team USA, μια νέα ομάδα με πολύ ταλέντο, όπως τόνισε ο Δημήτρης Ιτούδης: «Οι ΗΠΑ είναι νέα ομάδα. Οι 9 από τους 12 παίκτες έχουν πάνω από 38% στα τρίποντα στο ΝΒΑ. Ο Μπράνσον και ο Χαλιμπέρτον τρέχουν την ομάδα στο σετ παιχνίδι. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το τρανζίσιον παιχνίδι, από το οποίο παίρνουν κατά μέσον όρο 38,5 πόντους. Σκοράρουν 1,5 πόντο ανά κατοχή όταν το χρονόμετρο είναι γεμάτο, ενώ όταν απομένουν 10 δευτερόλεπτα ή λιγότερα στο χρονόμετρο, πέφτει αυτός ο αριθμός στο 0,65. Είναι πολύ αθλητικοί και έχουν πολλές επιλογές στο ανοιχτό γήπεδο. Θα πρέπει να μη δώσουμε τόσες ευκαιρίες να τρέξουν, γιατί το κάνουν όχι μόνο μετά από λάθη, αλλά ακόμη και μετά από καλάθι ή και βολές. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μας θεωρεί ότι η «γαλανόλευκη» αποκτά όλο και καλύτερο ρυθμό και ότι όσο προσαρμόζεται στις συνθήκες που θα συναντήσει στην Ινδονησία, τόσο καλύτερη θα εμφανίζεται.

Οπως τόνισε, ο Κώστας Παπανικολάου (έγινε πατέρας για δεύτερη φορά) δύσκολα θα προλάβει να παίξει στο αποψινό παιχνίδι, αλλά θα είναι έτοιμος για το αυριανό και τελευταίο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στη Γερμανία, πάντα για το τουρνουά του Αμπου Ντάμπι.

• Παρούσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα είναι και η ελληνική διαιτησία, καθώς ο Γιώργος Πουρσανίδης είναι ανάμεσα στους 44 διαιτητές που επέλεξε η ΦΙΜΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT