Εθνική μπάσκετ: Στη Μανίλα με αισιοδοξία και… μουσικές

Εθνική μπάσκετ: Στη Μανίλα με αισιοδοξία και… μουσικές

«Μετά βαΐων και κλάδων» υποδέχθηκαν οι Φιλιππινέζοι διοργανωτές την αποστολή της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ που έφτασε στη Μανίλα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μετά βαΐων και κλάδων» υποδέχθηκαν οι Φιλιππινέζοι διοργανωτές την αποστολή της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ που έφτασε στη Μανίλα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η αποστολή ταξίδεψε από το Αμπου Ντάμπι και με έκπληξη είδε να την περιμένει στο αεροδρόμιο μια 12μελής ορχήστρα, προσφέροντάς της μια πολύ θερμή υποδοχή 5 μέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα της στο τουρνουά.

Μετά τους αγώνες με ΗΠΑ και Γερμανία, ο Δημήτρης Ιτούδης κατέληξε στην τελική 12άδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς. Από τους 14 παίκτες που αγωνίστηκαν στο τουρνουά του Αμπου Ντάμπι που είχε χαρακτήρα πρόβας τζενεράλε, αποκλείστηκαν ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και ο Γιώργος Τσαλμπούρης. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Κώστας Παπανικολάου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Τόμας Γουόκαπ, Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Μωραΐτης και Μανόλης Χατζηδάκης.

Η εικόνα της «γαλανόλευκης» κόντρα στις ΗΠΑ και στη Γερμανία δεν ήταν τόσο καλή όσο στα δύο πρώτα φιλικά της προετοιμασίας, απέναντι στη Σλοβενία. Η Εθνική μας δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική όσο θα ήθελε ο ομοσπονδιακός προπονητής απέναντι σε δύο πιο πλήρεις ομάδες, αλλά αυτό το «καμπανάκι» δεν φάνηκε να προβληματίζει ιδιαίτερα τον Δημήτρη Ιτούδη και τους παίκτες του. Πιστεύουν ότι η ομάδα θα εμφανίσει πολύ καλύτερο πρόσωπο στο τουρνουά, θα παλέψει κάθε παιχνίδι και θα τερματίσει αρκετά ψηλά στην τελική κατάταξη, με βάση τις συνθήκες που δημιουργεί η απουσία πέντε παικτών πρώτης γραμμής όπως των Γιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο, Σλούκα, Καλάθη και Ντόρσεϊ.

Ενδεικτικές της αισιοδοξίας που επικρατεί είναι οι δηλώσεις του Ιωάννη Παπαπέτρου: «Τα τεστ ήταν καλά, δυνατά, δεν χωράει αμφιβολία. Είχαμε καλές και κακές στιγμές και μπορεί τα αποτελέσματα στο σύνολο να μην ήταν αυτά που θέλαμε, αλλά στα φιλικά το αποτέλεσμα δεν είναι το πρωτεύον. Θεωρώ ότι είμαστε καλά. Στα επίσημα παιχνίδια αλλάζουν πολλά σε σχέση με τα φιλικά, όπου γίνονται πολλές δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα. Στα επίσημα θα είμαστε όλοι πιο έτοιμοι και θα δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT