Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Μπαίνουν στη μάχη τα… βαριά χαρτιά

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Μπαίνουν στη μάχη τα… βαριά χαρτιά

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Εμμανουήλ Καραλής, η Ελίνα Τζένγκο, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και η Σταματία Σκαρβέλη θα διεκδικήσουν προκρίσεις για την επόμενη φάση των αγωνισμάτων τους

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… βαρύ πυροβολικό της νέας γενιάς του ελληνικού στίβου θα πάρει σήμερα τη σκυτάλη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Εμμανουήλ Καραλής, η Ελίνα Τζένγκο, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και η Σταματία Σκαρβέλη θα διεκδικήσουν προκρίσεις για την επόμενη φάση των αγωνισμάτων τους.

Με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, ο Καραλής θα μπει στο νεότευκτο στάδιο στις 11.00 με το όριο πρόκρισης για τον τελικό στο επί κοντώ να είναι στα 5,80 μ. Στις 12.15 αρχίζει ο Μίλτος Τεντόγλου που θα χρειαστεί ένα άλμα πάνω από τα 8,15 μ. για να πάρει το «εισιτήριο». Λίγη ώρα αργότερα η Ελίνα Τζένγκο θα προσπαθήσει να στείλει το ακόντιο μακρύτερα από τα 61,50 μ. για να προκριθεί.

Στις 12.20, η 20χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θα αγωνιστεί στα 200 μ. Το απόγευμα (20.00), η Σταματία Σκαρβέλη θα πάρει μέρος στον προκριματικό της σφυροβολίας.

Χθες στη δισκοβολία, πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η Ταουσάγκα (69,49 μ.) από τις ΗΠΑ. Η Κενυάτισσα Κιπγιεγκόν πρώτευσε στα 1.500 μ., ο Τάμπερι στο ύψος με 2,36 μ. και ο Μαροκινός Ελ Μπακαλί υπερίσχυσε στα 3.000 μ. στιπλ με 8.03.53. Στα 400 μ., ο Βρετανός Χάντσον Σμιθ με 44,24 κατέρριψε ρεκόρ που κρατούσε από το 1987 και προκρίθηκε στον τελικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT