Τζάμπολ στο παγκόσμιο κύπελλο μπάσκετ, αύριο η Εθνική

Τζάμπολ στο παγκόσμιο κύπελλο μπάσκετ, αύριο η Εθνική

Από σήμερα μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος θα προσφέρουν θέαμα και δράση στα γήπεδα της Μανίλας, στις Φιλιππίνες

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα της έναρξης του παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ κατέφθασε. Από σήμερα μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος θα προσφέρουν θέαμα και δράση στα γήπεδα της Μανίλας, στις Φιλιππίνες, όπου η εθνική μας ομάδα θα προσπαθήσει να διακριθεί, αλλά και σε αυτά της Τζακάρτας της Ινδονησίας και της ιαπωνικής Οκινάουα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, χωρίς τον μεγάλο σταρ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, θα επιδιώξει να αφήσει το αποτύπωμά του, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Δημήτρη Ιτούδη να παραδέχεται πως ούτε και ο ίδιος γνωρίζει πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η ομάδα στο τουρνουά.

Ωστόσο η υπόσχεσή του ότι «η ομάδα δεν θα αφήσει τίποτα να πέσει κάτω», με αναφορές στις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα μας, δείχνει αν μη τι άλλο το στίγμα της προσπάθειας που θα γίνει.

«Θέλουμε και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είμαι περήφανος γιατί οι παίκτες έχουν δείξει αφοσίωση από την πρώτη ημέρα, καταλαβαίνουν τις δυσκολίες, αντιλαμβάνονται ποιοι είμαστε. Ο κόσμος περνάει δύσκολα και μια μικρή βοήθεια στην ψυχολογία τους θα είναι σημαντικό για εμάς. Το ταβάνι αυτής της ομάδας δεν το ξέρω. Δεν έχουμε θέσει ταβάνι, γιατί δεν ξέρουμε τη συνέχεια. Πάμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε με την Ιορδανία, δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εφικτό. Θα δούμε στην πορεία».

Δεδομένα, λοιπόν, η Εθνική που αγωνίζεται αύριο (11.45) με την Ιορδανία θα πρέπει να βασιστεί στην ομαδική προσπάθεια και να πάρει βοήθειες και από τους 12 παίκτες της. «Δεν είμαστε η ομάδα που έχει τον έναν σταρ που θα βάζει με συνέπεια 20 πόντους και θα ξεκολλά την ομάδα όταν κολλάει. Θα πρέπει να λειτουργούμε ως καλοδουλεμένη μηχανή», τόνισε ο Κώστας Παπανικολάου και ευχήθηκε «να μη βλέπουμε μανάδες να θρηνούν τα παιδιά τους, γιαγιάδες να κλαίνε που έχασαν τα σπίτια τους και παιδιά να ξεσπιτώνονται», από τις πυρκαγιές.

• Το πρόγραμμα της σημερινής πρεμιέρας: 1ος όμιλος (11.00 Ανγκόλα – Ιταλία, 15.00 Δομινικανή Δημοκρατία – Φιλιππίνες), 4ος όμιλος (11.45 Μεξικό – Μαυροβούνιο, 15.30 Αίγυπτος – Λιθουανία), 5ος όμιλος (11.00 Φινλανδία – Αυστραλία, 15.10 Γερμανία – Ιαπωνία), 8ος όμιλος (12.15 Λετονία – Λίβανος, 16.30 Καναδάς – Γαλλία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT