Παγκόσμιο μπάσκετ: Νέο πλήγμα για την Εθνική

Παγκόσμιο μπάσκετ: Νέο πλήγμα για την Εθνική

Εκτός μάχης τέθηκε ο Μήτογλου, με ρωγμώδες κάταγμα στο δάχτυλο του χεριού

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες πριν από το σημερινό πρώτο τζάμπολ της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, απέναντι στην Ιορδανία (11.45), η εθνική ομάδα δέχθηκε ακόμη ένα πλήγμα, αυτή τη φορά με τον Μήτογλου, ο οποίος υπέστη ρωγμώδες κάταγμα βάσης μικρού δαχτύλου στο αριστερό χέρι και θα τεθεί εκτός δράσης για 2-3 εβδομάδες, χωρίς να υπάρχει πλέον δικαίωμα αντικατάστασής του.

Ο άσος του Παναθηναϊκού θα επιστρέψει αύριο στην Ελλάδα, θα υποβληθεί σε εξετάσεις από τους γιατρούς του Παναθηναϊκού και θα ξεκινήσει θεραπεία.

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος, όλοι ξέρουν την αγάπη μου για την εθνική ομάδα. Ετσι είναι ο αθλητισμός. Ο,τι συνέβη έγινε δύο ημέρες πριν, όταν μετά από μια δυνατή πασά, δεν θυμάμαι ποιος την έκανε, η μπάλα βρήκε στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού. Πόνεσα λίγο εκείνη τη στιγμή, αρχικά δεν κατάλαβα ότι είναι τόσο σοβαρό. Εκανα ακτινογραφία και αυτή έδειξε το κάταγμα. Με πονούσε πιο πολύ μετά το τέλος της προπόνησης, όμως προπονήθηκα και χθες το απόγευμα, είχα δηλαδή τη δυνατότητα να το δοκιμάσω, ο πόνος όμως υπήρχε. Προφανώς μίλησα με την ομάδα και τον γιατρό του Παναθηναϊκού, έπρεπε να την ενημερώσω και τελικά πήραμε την απόφαση να μη συμμετάσχω. Πιο πολύ στενοχωρήθηκα για την ομάδα και τον προπονητή», τόνισε ο 27χρονος παίκτης.

Χάνει ένα σημαντικό όπλο ο Δ. Ιτούδης στις θέσεις 4 και 5 – Συνετρίβη η Γαλλία από τον Καναδά.

Ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε: «Οι αθλητές εκπροσωπούν τον εαυτό τους και κάποιες ομάδες. Επανέρχομαι σε αυτό που είχα πει και πέρυσι. Γιατί οι ομάδες να μην έχουν 14 παίκτες εδώ; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος; Να μας το εξηγήσουν. Προφανώς και θα υπάρχει, δεν είναι μομφή. Στη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης και ο κ. Κότσης δήλωσε τη δωδεκάδα. Δεν θα άλλαζε κάτι, γιατί δεν είχαμε 14 παίκτες. Η μάχη μας δεν είναι στον παρελθόντα χρόνο. Εχουμε 11, που έχουν υψηλό σθένος και φρόνηση και θα προσπαθήσουν να καλύψουν την απουσία του πρώτου σκόρερ, του πρώτου ριμπάουντερ και του πρώτου σε λεπτά συμμετοχής στα φιλικά παιχνίδια, σε σχέση με το τι προσέφερε ο Ντίνος στην ομάδα. Θα κάνω μια προσευχή σήμερα το βράδυ ο Μωραΐτης να ψηλώσει και να γίνει τεσσάρι. Κάποιοι παίκτες θα ανέβουν μία θέση. Θα το προσπαθήσουμε με εσωτερικές κινήσεις που έχουμε κάνει και στα φιλικά. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε. Δεν πάμε εκεί για να δώσουμε απλά μια παρουσία».

Η Εθνική θα έχει πλέον στις θέσεις 3-4 τους Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Θ. Αντετοκούνμπο, Ρογκαβόπουλο και στη θέση 5 τους Παπαγιάννη και Χατζηδάκη.

Τα χθεσινά αποτελέσματα, από τα οποία ξεχώρισε η επιβλητική νίκη του Καναδά επί της Γαλλίας: Καναδάς – Γαλλία 95-65 (Αλεξάντερ 27 π., 13 ρ., 6 ασ.), Ανγκόλα – Ιταλία 67-81, Φινλανδία – Αυστραλία 72-98, Μεξικό – Μαυροβούνιο 71-91, Λετονία – Λίβανος 109-70, Δομ. Δημοκρατία – Φιλιππίνες 87-81, Γερμανία – Ιαπωνία 81-63, Αίγυπτος – Λιθουανία 67-93.

Σήμερα: Ν. Σουδάν – Π. Ρίκο (11.00), Πρ. Ακρωτήρι – Γεωργία (11.00), Ιορδανία – Ελλάδα (11.45), Ιράν – Βραζιλία (12.45), Σλοβενία – Βενεζουέλα (14.30), Σερβία – Κίνα (15.00), ΗΠΑ – Ν. Ζηλανδία (15.40), Ισπανία – Ακτή Ελεφαντοστού (16.30).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT