Εθνική μπάσκετ: Η ώρα του πρώτου τελικού

Εθνική μπάσκετ: Η ώρα του πρώτου τελικού

Η ώρα της πρόκρισης στους «16» του Μουντομπάσκετ έφτασε για την Εθνική

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα της πρόκρισης στους «16» του Μουντομπάσκετ έφτασε για την Εθνική. Στις 15.40 (ΕΡΤ1), κόντρα σε έναν αντίπαλο με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι με τα δικά της, όπως η Νέα Ζηλανδία, θα επιδιώξει να προχωρήσει στη διοργάνωση φτάνοντας όσο ψηλότερα μπορεί.

Η διαχείριση που έκανε ο Δημήτρης Ιτούδης στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τη θέληση που δείχνουν οι διεθνείς μας, προκαλεί αισιοδοξία πως ο στόχος θα επιτευχθεί. Από τη στιγμή μάλιστα που ο δρόμος μέχρι τα προημιτελικά έγινε γνωστός, το κίνητρο μεγαλώνει.

Αν η Εθνική μας επικρατήσει σήμερα, τότε στη δεύτερη φάση των ομίλων θα αντιμετωπίσει αρχικά τη Λιθουανία (1/9) και εν συνεχεία το Μαυροβούνιο (3/9) που χθες έπαιξαν μεταξύ τους και η πρώτη νίκησε με 91-71, καταλαμβάνοντας αντίστοιχα πρώτη και δεύτερη θέση στον 4ο όμιλο. Η Ελλάδα για να προκριθεί στους «8» θα πρέπει να νικήσει και τους δύο. Ωστόσο και με τους δύο, η ελληνική ομάδα θα ασχοληθεί εάν και εφόσον κάνει το καθήκον της στο σημερινό ματς το οποίο προέχει.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, παρά το γεγονός πως εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις, θα βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή του καθώς η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε έδειξε διάταση στον αριστερό μηρό. «Θέλουμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση και θα το αποδείξουμε», ανέφερε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, που στάθηκε ιδιαίτερα στον σκληρό τρόπο που παίζει η Νέα Ζηλανδία.

Νωρίτερα (11.40), στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, οι ΗΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια καλή πρόβα ενόψει της επόμενης φάσης, αντιμετωπίζοντας την Ιορδανία που θα συνεχίσει για τις θέσεις 17-32.

Ο τεχνικός των ΝΒΑερ Στιβ Κερ αναμένεται να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT