Εθνική βόλεϊ: Αποχαιρέτησε το Ευρωπαϊκό με τέσσερις ήττες

Εθνική βόλεϊ: Αποχαιρέτησε το Ευρωπαϊκό με τέσσερις ήττες

Χωρίς να αφήσει το στίγμα της η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών ολοκλήρωσε την παρουσία της στη φάση των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς να αφήσει το στίγμα της η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών ολοκλήρωσε την παρουσία της στη φάση των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι διεθνείς μας ηττήθηκαν και από τη Γαλλία με 0-3 σετ (19-25, 22-25, 17-25) και με μία νίκη σε πέντε ματς αποχαιρέτισαν τον θεσμό με την 6η θέση στον όμιλό τους.

Η «χρυσή» ολυμπιονίκης Γαλλία, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο σετ και η ελληνική ομάδα προσπαθούσε να μην… ανοίξει πολύ η ψαλίδα της διαφοράς. Στο δεύτερο σετ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε κάποια καλά στοιχεία και, μάλιστα, για βραχύ χρονικό διάστημα βρέθηκε στη θέση του «οδηγού». Η συνέχεια όμως ήταν απογοητευτική, με αποκορύφωμα το τρίτο σετ που βρέθηκε να χάνει με 9-17. Οι διεθνείς μας βρέθηκαν να κυνηγάνε το σκορ και τελικά το σετ ολοκληρώθηκε με τη «γαλανόλευκη» να χάνει με 17-25.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ντάντε Μπονιφάντε, γνωρίζοντας ότι η πρόκριση είχε χαθεί και η νίκη απέναντι στη Γαλλία ήταν, σχεδόν, αδύνατη, άφησε εκτός τους περισσότερους αθλητές που αγωνίστηκαν στα προηγούμενα παιχνίδια και αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής και εμπειριών σε νέους παίκτες. Ετσι, έδωσε τη φανέλα βασικού στους Σπύρο Χάκα, Θοδωρή Βουλκίδη, Δημοσθένη Λινάρδο και Αρη Χανδρινό. Ιδιαίτερα στο 3ο σετ πραγματοποιήθηκαν πολλές αλλαγές προκειμένου όλοι οι παίκτες της ελληνικής ομάδας να βάλουν στο βιογραφικό τους την αγωνιστική συμμετοχή σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT