Εθνική ομάδα: Γιβραλτάρ και… βλέπουμε

Εθνική ομάδα: Γιβραλτάρ και… βλέπουμε

Νίκη χωρίς... δεύτερη σκέψη θα επιδιώξει η Εθνική αύριο στην «Opap Arena»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μαζέψει τα κομμάτια της έπειτα από την κάκιστη εμφάνιση και την ήττα από την Ολλανδία με 3-0 και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα θα επιδιώξει αύριο η Εθνική μας ομάδα στο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ στην «Opap Arena».

Η Ελλάδα την Πέμπτη το βράδυ δεν… μπήκε ποτέ στο γήπεδο και πλέον η υπόθεση πρόκριση στην τελική φάση του Euro ’24, που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, δυσκόλεψε αρκετά, αλλά δεν χάθηκε. Οι «Οράνιε» έχουν κι αυτοί έξι βαθμούς, όσους και η Εθνική, αλλά με λιγότερα παιχνίδια, καθώς πλέον και τον πρώτο λόγο σε πιθανή ισοβαθμία στο τέλος της διαδικασίας.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής, κυρίως για τον τρόπο που αντιμετώπισε την αναμέτρηση στο Αϊντχόφεν, παρουσιάζοντας μια ομάδα με πολλά αμυντικά κενά, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στα τρία γκολ των Ολλανδών, με τους σκόρερ να είναι εντελώς μόνοι τους μέσα στην περιοχή του Βλαχοδήμου.

Στο επίκεντρο της κριτικής ο Γκουστάβο Πογιέτ για το κακό πρόσωπο που έδειξε η ομάδα στο Αϊντχόφεν.

Οσον αφορά το αυριανό ραντεβού με το Γιβραλτάρ, ίσως να έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή για την Εθνική, καθώς –με βάση τη διαφορά δυναμικότητας– της δίνει την ευκαιρία να ορθοποδήσει έπειτα από τις δύο σερί εκτός έδρας ήττες με τη Γαλλία και την Ολλανδία, με την τελευταία να παίζει την ίδια στιγμή στο Δουβλίνο με την Ιρλανδία, ενώ οι «μπλε» έχουν ρεπό. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ντίνος Μαυροπάνος εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει στη διάθεση του Γκουστάβο Πογιέτ, όπως και στο αρχικό σχήμα, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι ο Ουρουγουανός τεχνικός θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα.

Αλλωστε δεν μπορεί να υπολογίζει ούτως ή άλλως στους Τσιμίκα, Κουρμπέλη, Σιώπη και Μάνταλο, οι οποίοι στο ματς της περασμένης Πέμπτης συμπλήρωσαν κάρτες και δεν είναι διαθέσιμοι. Με δεδομένο ότι οι περισσότερες απουσίες είναι στη μεσαία γραμμή, θέση διεκδικούν ο Πέλκας, ο Μπουχαλάκης, όπως και ο Παπανικολάου. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης θα επιστρέψει ο Γιακουμάκης αντί του Παυλίδη.

• Φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία θα δώσει η Εθνική Ανδρών στις 17.11 στην «Opap Arena», όπως αποφάσισε η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ κατόπιν εισήγησης της επιτροπής εθνικών ομάδων. To φιλικό θα γίνει λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα με τη Γαλλία (21.11).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT