Νόβακ Τζόκοβιτς: ο απόλυτος κυρίαρχος

Νόβακ Τζόκοβιτς: ο απόλυτος κυρίαρχος

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καθαρότητα του χρυσού μπορεί να μετριέται με καράτια, στο τένις όμως η αξία μετριέται με τα τρόπαια από γκραν σλαμ. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την πρωτιά στο αμερικανικό όπεν, διαθέτει στο… θησαυροφυλάκιό του 24 τίτλους (2 περισσότερους από τον Ναδάλ και 4 από τον Φέντερερ), όσους και η 81χρονη σήμερα Μάργκαρετ Κορτ. Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε του Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 και κατέκτησε για τέταρτη φορά το τρόπαιο από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο Νόλε αγωνίστηκε αυτή τη χρονιά και στα τέσσερα γκραν σλαμ. Απέναντί του βρήκε νέους και φιλόδοξους αντιπάλους, όπως ο Τσιτσιπάς, ο Αλκαράθ, ο Μεντβέντεφ, ο Ρουντ, και έδειξε ότι παρόλο που έχει κλείσει τα 36 έτη δεν είναι έτοιμος να παραδώσει τα «σκήπτρα». Αγαπάει το άθλημα και, παρά τη μεγάλη τροπαιοθήκη του, «διψάει» ακόμα για διακρίσεις. Ο μόνος που του στέρησε φέτος τίτλο από γκραν σλαμ ήταν ο Κάρλος Αλκαράθ.

Ο τελικός του αμερικανικού όπεν ήταν ο 36ος τελικός γκραν σλαμ στην καριέρα του. Στην τεράστια συλλογή του διαθέτει 96 τρόπαια από 136 τελικούς τένις. Περισσότερα έχουν μόνο ο Ρότζερ Φέντερερ (103) και ο Τζίμι Κόνορς (109). Ο ίδιος μπορεί να λέει ότι δεν κοιτάζει τους αριθμούς, όμως όταν έσβησαν τα φώτα στο «Arthur Ashe», το κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων της Ν. Υόρκης, γιόρτασε, μαζί με την ομάδα του, το 24ο τρόπαιο με 24 κάμψεις. Επίσης, η αθλητική φόρμα του είχε τυπωμένο τον αριθμό 24, ενώ φορούσε μία μπλούζα με τον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος ήταν καλός του φίλος.

Εκανε δικό του και το US Open, φθάνοντας τις 24 κατακτήσεις γκραν σλαμ και διευρύνοντας τη διαφορά από Ναδάλ και Φέντερερ.

Η κατάκτηση του τίτλου στη Νέα Υόρκη δεν αύξησε μόνο το παλμαρέ του Νόβακ Τζόκοβιτς. Αύξησε και τον τραπεζικό λογαριασμό του κατά 3.000.000 δολάρια και του έδωσε 2.000 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Σέρβος επέστρεψε στην πρώτη θέση του κόσμου (ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβηκε στην 5η θέση).

Στις γυναίκες, η Κόκο Γκοφ υπερίσχυσε της Αρίνα Σαμπαλένκα με 2-1 και κατέκτησε το πρώτο γκραν σλαμ της καριέρας της. Διαιτητής ήταν η Ελληνίδα Εύα Ασδεράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή