Μουντομπάσκετ: Οι Γερμανοί υποδέχθηκαν την εθνική ομάδα μπάσκετ

Μουντομπάσκετ: Οι Γερμανοί υποδέχθηκαν την εθνική ομάδα μπάσκετ

Πάρτι έστησαν στη Φρανκφούρτη περίπου 1.500 Γερμανοί, οι οποίοι χθες υποδέχθηκαν την εθνική τους ομάδα μπάσκετ, που επέστρεψε με τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας από τη Μανίλα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάρτι έστησαν στη Φρανκφούρτη περίπου 1.500 Γερμανοί, οι οποίοι χθες υποδέχθηκαν την εθνική τους ομάδα μπάσκετ, που επέστρεψε με τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας από τη Μανίλα.

Την αποστολή υποδέχθηκε και η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ, η οποία μέσα στο ευδιάθετο κλίμα που επικρατούσε έβγαλε δεκάδες σέλφι με τους παίκτες και κυρίως με τον ηγέτη της ομάδας, Ντένις Σρέντερ, ο οποίος ήταν αυτός που οδήγησε τους Γερμανούς στην κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά στην ιστορία τους. «Ελπίζω ότι μπορούμε να πάρουμε πολλά παιδιά και ηλικιωμένους, να τους κινητοποιήσουμε να παίξουν μπάσκετ», είπε ο Σρέντερ, καθώς από τα μεγάφωνα έπαιζε το «We Are The Champions», ενώ από την πλευρά του ο προπονητής των θριαμβευτών, Γκόρντον Χέρμπερτ, πρόσθεσε: «Αυτή η ομάδα παιδιών είναι οι καλύτεροι 12 παίκτες, η καλύτερη ομάδα που έχει δει ποτέ η Γερμανία. Και είναι ακόμη καλύτεροι άνθρωποι». «Τώρα θα ξεσπάσει ένας πραγματικός μπασκετικός θόρυβος», τόνισε ο πρωθυπουργός της Εσης, Μπόρις Ράιν, κατά την υποδοχή των παικτών, οι οποίοι βέβαια είχαν γιορτάσει και πιο ιδιωτικά τη μεγάλη τους και απρόσμενη επιτυχία, με πάρτι που οργάνωσαν στη Μανίλα πριν από την αναχώρηση για την πατρίδα τους.

• Ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Γερμανία και Σερβία «έσπασε» τα μηχανάκια τηλεθέασης στη Γερμανία, αφού πάνω από 4,6 εκατ. άνθρωποι παρακολούθησαν το παιχνίδι, με την τηλεθέαση να φτάνει στο 35%. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι το φιλικό της Γερμανίας με την Ιαπωνία στο ποδόσφαιρο συγκέντρωσε 27,6%.

• Αποθεωτικής υποδοχής έτυχε και η αποστολή της Λετονίας, με χιλιάδες κόσμου να βγαίνει στους δρόμους της Ρίγα για να υποδεχθεί την ομάδα που έκανε ονειρική πορεία μέχρι την πέμπτη θέση. Μάλιστα δεν έλειψαν και τα δάκρυα, με πρώτο τον Ντάβις Μπερτάνς, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή