«Λύγισε» ο Τζόκοβιτς μπροστά στους Σέρβους

«Λύγισε» ο Τζόκοβιτς μπροστά στους Σέρβους

Αποθεωτική υποδοχή στο Βελιγράδι του σπουδαίου τενίστα για το 24ο τρόπαιο γκραν σλαμ και της εθνικής μπάσκετ για το ασημένιο στο Παγκόσμιο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους αθλητικούς ήρωές της υποδέχθηκε με τιμές η Σερβία το βράδυ της Τρίτης.

Σε μια γιορτή που στήθηκε στην καρδιά του Βελιγραδίου, μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, χιλιάδες Σέρβοι αποθέωσαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς για την κατάκτηση του τίτλου στο US Open και του 24ου τροπαίου του σε γκραν σλαμ, αλλά και την εθνική ομάδα μπάσκετ για τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές για τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, που έμεινε έκπληκτος επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη και ξέσπασε σε λυγμούς ακούγοντας το όνομά του να γίνεται σύνθημα από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Τα μέλη της εθνικής μπάσκετ, τα οποία είχαν επιστρέψει από τη Μανίλα μία ημέρα νωρίτερα και γνώρισαν ένα πρώτο καλωσόρισμα στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, τον αγκάλιασαν με πρώτον απ’ όλους τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, κάνοντας τις στιγμές μοναδικές για τον ίδιο και την οικογένειά του.

«Αυτό είναι το πιο συναισθηματικό καλωσόρισμα στη ζωή μου. Το πρώτο ήταν όταν κέρδισα το πρώτο μου Γουίμπλεντον, ήμουν εκεί με την ομάδα μου και ήταν ξεχωριστό, γιατί ήταν η πραγματοποίηση του παιδικού μου ονείρου. Αλλά ήταν η πρώτη φορά που έζησα κάτι τέτοιο και μάλλον δεν θα το ξαναζήσω. Ημουν στη σκηνή με πρωταθλητές ενός άλλου αθλήματος τους οποίους θαυμάζω, σέβομαι και υποστηρίζω. Είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου. Είμαστε ένα έθνος που δεν υποχωρεί ποτέ και δεν τα παρατάει ποτέ. Πριν από μερικά χρόνια άκουσα ότι το Βελιγράδι, που κατεδαφίστηκε 47 ή 49 φορές, ξαναχτίστηκε. Οι μεγαλύτεροι πρεσβευτές αυτής της χώρας είναι αθλητές και είναι απίστευτο προνόμιο για εμάς να μπορούμε να εκπροσωπούμε τη Σερβία όπου κι αν βρισκόμαστε», είπε ο Τζόκοβιτς συγκινημένος από τις εκδηλώσεις λατρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT