Τσάμπιονς Λιγκ: Πήρε το ένα ντέρμπι η Παρί, «τα χρειάστηκε» η Σίτι

Τσάμπιονς Λιγκ: Πήρε το ένα ντέρμπι η Παρί, «τα χρειάστηκε» η Σίτι

Η νύχτα των φαβορί… Δεν έκρυβε εκπλήξεις η πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νύχτα των φαβορί… Δεν έκρυβε εκπλήξεις η πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς άλλες πιο εύκολα και κάποιες άλλες πιο δύσκολα οι «βαριές» φανέλες της διοργάνωσης κατάφεραν να φτάσουν στα πρώτα τους τρίποντα στην πρεμιέρα της λαμπερής διοργάνωσης.

Στο Μάντσεστερ η Σίτι, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο ημίχρονο από τον Ερυθρό Αστέρα μέσα στο «Ετιχαντ», έφτασε στην ολική ανατροπή στο δεύτερο μέρος και στο 3-1. Στη Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα σκόρπισε με 5-0 την Αντβέρπ, ενώ και η Παρί Σεν Ζερμέν, έπειτα από ένα νωχελικό ξεκίνημα, ξεκλείδωσε τελικά την άμυνα της Ντόρτμουντ και επικράτησε με 2-0.

Στη Ρώμη είχαμε το πιο συναρπαστικό φινάλε, καθώς η Λάτσιο έσωσε τον βαθμό στις καθυστερήσεις ισοφαρίζοντας σε 1-1 την Ατλέτικο με γκολ του τερματοφύλακά της, Ιβάν Προβεντέλ. Για τον ίδιο όμιλο η Φέγενορντ επικράτησε με 2-0 της Σέλτικ, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 9 παίκτες. Τέλος, εντυπωσιακή ήταν και η Πόρτο που νίκησε στο «ουδέτερο» Αμβούργο τη Σαχτάρ με 3-1.

Στα ματς που άνοιξαν την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής, η Λειψία πέρασε εμφατικά από την Ελβετία επικρατώντας με 3-1 της Γιουνγκ Μπόις, ενώ στο «Σαν Σίρο» η Νιούκαστλ άντεξε στην πίεση της Μίλαν, η οποία παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε «κόλλησε» στο 0-0 απέναντι στις «καρακάξες».

Στην τελευταία φάση του αγώνα η Λάτσιο ισοφάρισε την Ατλέτικο.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων: Γιουνγκ Μπόις – Λειψία 1-3, Μίλαν – Νιούκαστλ 0-0, Λάτσιο – Ατλέτικο 1-1, Μάντσεστερ Σίτι – Ερυθρός Αστέρας 3-1, Μπαρτσελόνα – Αντβέρπ 5-0, Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ 2-0, Σαχτάρ – Πόρτο 1-3 και Φέγενορντ – Σέλτικ 2-0.

Οι βαθμολογίες: 5ος: Φέγενορντ 3, Ατλέτικο 1, Λάτσιο 1, Σέλτικ 0. 6ος: Παρί Σ.Ζ. 3, Νιούκαστλ 1, Μίλαν 1, Ντόρτμουντ 0. 7ος: Μάν. Σίτι 3, Λειψία 3, Γιουνγκ Μπόις 0, Ερυθρός Αστέρας 0. 8ος: Μπαρτσελόνα 3, Πόρτο 3, Σαχτάρ 0. Αντβέρπ 0.

Πάντως, σε ακόμη μία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική βραδιά δεν έλειψαν τα επεισόδια. Το βράδυ της Δευτέρας ένας οπαδός της Νιούκαστλ μαχαιρώθηκε στην πλάτη και στο χέρι, έπειτα από επίθεση που δέχτηκε από Ιταλούς σε δρόμο του Μιλάνου. Ο 58χρονος Αγγλος σώθηκε από την αστυνομία πριν διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Από το αποψινό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής ξεχωρίζει η αναμέτρηση στο Μόναχο, όπου η Μπάγερν υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ πολύ σημαντικό ματς γίνεται και στο Λονδίνο, με την Αρσεναλ να φιλοξενεί την Αϊντχόφεν. Παίζουν επίσης: Γαλατασαράι – Κοπεγχάγη, Ρεάλ – Ουνιόν, Μπενφίκα – Σάλτσμπουργκ, Μπράγκα – Νάπολι, Σοσιεδάδ – Ιντερ και Σεβίλλη – Λανς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή