Ανώμαλη προσγείωση για ΑΕΚ στο Ηράκλειο

Ανώμαλη προσγείωση για ΑΕΚ στο Ηράκλειο

Ηττήθηκε με 2-0 από τον μαχητικό ΟΦΗ που την προσπέρασε και την άφησε στο -8 από την κορυφή

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυο μπαλοθιές του ΟΦΗ στην αρχή και στο τέλος του αγώνα έκριναν τη μάχη της Κρήτης και του χάρισαν μεγάλη νίκη με 2-0 επί της ΑΕΚ, την 3η που πετυχαίνει φέτος στην έδρα του κόντρα σε ομάδα του Big-5.

Οπως νωρίτερα ο Αρης και ο ΠΑΟΚ, ο «δικέφαλος» υποχρεώθηκε σε ανώμαλη προσγείωση και έπεσε στην 5η θέση, έναν βαθμό πίσω από τον ΟΦΗ και 8 πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, με ένα παιχνίδι λιγότερο. Εχει κερδίσει μόλις έναν πόντο παραπάνω απ’ όσους έχει χάσει (11-10), έχει την 8η επίθεση με 9 γκολ μαζί με την Κηφισιά (22 ο Ολυμπιακός, 16 ο Παναθηναϊκός, 13 ο ΠΑΟΚ και 11 ο Πανσερραϊκός!) και με εξαίρεση το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έχει δείξει μια προβληματική εικόνα έως τώρα. Το γρήγορο γκολ του Λουίζ Φελίπε στο 5’ έμοιαζε… ρουτίνα για την ΑΕΚ που για άλλη μια φορά βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ, χωρίς αυτή να τα καταφέρει. Οχι μόνο δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, δέχθηκε και ένα δεύτερο από τον Ντίκο στο 83’ κι εκεί τελείωσαν όλα…

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης (54′ λ.τρ. Λαμπρόπουλος), Καρώ, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Γκλέιζερ, Γκαγιέγκος (74′ Αμπάντα), Μπάκιτς, Φελίπε (67′ Ντίκο).
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον (67′ Ζίνι), Γαλανόπουλος (67′ Πινέδα), Πισάρο (61′ Γκατσίνοβιτς), Φαν Βέερτ (61′ Αραούχο), Τσούμπερ (61′ Πόνσε)

Στα λάθη της ομάδας του στάθηκε ο Ματίας Αλμέιδα: «Πρώτα θέλω να συγχαρώ τον ΟΦΗ. Επειτα τα γκολ που δεχθήκαμε ήταν από λάθη δικά μας. Το είχαμε συζητήσει. Υπάρχουν πράγματα να διορθώσουμε και να συνεχίσουμε. Δεν μπορώ να πω αν είναι έλλειψη συγκέντρωσης αυτό που είχαμε και δεχθήκαμε τα γκολ, αλλά ήταν λάθη».

O τεχνικός του ΟΦΗ, Βάλντας Νταμπράουσκας, τόνισε: «Ηταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από εμάς. Το πλάνο και ο τρόπος που το εκτελέσαμε αλλά και το γρήγορο γκολ έκαναν τη διαφορά. Πιστεύω πως συγκριτικά με το παιχνίδι του ΠΑΟΚ παίξαμε καλύτερα. Δεν δώσαμε στην ΑΕΚ την ευκαιρία να έρθει εύκολα στην περιοχή μας. Οι παίκτες μου είναι ήρωες γιατί το να κρατήσεις το μηδέν κόντρα στην ΑΕΚ δεν είναι κάτι που θα κάνουν πολλές ομάδες. Ευχαριστώ και τον κόσμο που ήταν ο δωδέκατος παίκτης».

Ανώμαλη προσγείωση για ΑΕΚ στο Ηράκλειο-1
(Φωτ: INTIME)

Νωρίτερα, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο Περιστέρι, σε ένα παιχνίδι πολύ φτωχό σε φάσεις και συγκινήσεις που όσοι το παρακολούθησαν, γρήγορα θα ξεχάσουν. Η πιο κομβική στιγμή ήταν η αποβολή του Κούντε μέσω VAR στο 57’. Ο Ατρόμητος έψαχνε μέχρι τότε την όποια ευκαιρία του παρουσιαζόταν για να σκοράρει ώστε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά μόλις έμεινε με 10 παίκτες, γύρισε πίσω και πάλεψε για τον βαθμό της ισοπαλίας. Τον κέρδισε τελικά χωρίς ιδιαίτερο άγχος γιατί η υπεροχή του Αστέρα Τρίπολης ήταν φλύαρη και δεν συνοδεύθηκε από μεγάλες ευκαιρίες. Οι Περιστεριώτες παραμένουν χωρίς νίκη χαμηλά στη βαθμολογία, με 3 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 6 παιχνίδια. Οι Αρκάδες είναι (ισόβαθμοι του Αρη) στην 8η θέση με 8 βαθμούς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Τζαβέλλας, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Κούντε, Ρομπάιγ (46΄ Γιουμπιτάνα), Αγκιμπού Καμαρά (89΄ Κουέν), Βαλένσια (67΄ Έρλινγκμαρκ), Αντζιέλσκι (67΄ Βέργος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Ζουκάνοβιτς, Καστάνο, Χουχούμης (60΄ Αλβαρες, 93΄ Ζουγκλής), Μπαρτόλο, Μουνάφο, Σουρλής (60΄ Γκρόζντανιτς), Ρέγκις, Καλτσάς (84΄ Σίτο), Μάντζης (60΄ Μιριτέγιο).

Πέρα από την πρώτη ήττα της ΑΕΚ, η 7η αγωνιστική σημαδεύτηκε και από τα απόνερα του χορταστικού 2-2 στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, με ευθύνη του Ροζβάν Λουτσέσκου. Θολωμένος από το γκολ του Γερεμέγεφ στην τελευταία επίθεση, ο Ρουμάνος τεχνικός εξαπέλυσε αδικαιολόγητη επίθεση στους διαιτητές και στον Παναθηναϊκό, για να εισπράξει «σκληρή» απάντηση από τον ασυνήθιστο σε τέτοιες αντιδράσεις Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός περιμένει την Κυριακή τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας, έδρα που θέλει να χρησιμοποιήσει και στο Γιουρόπα Λιγκ, μετά την απαγόρευση χρήσης του ΟΑΚΑ για λόγους ασφαλείας λόγω της μη συντήρησης του στεγάστρου Καλατράβα. Ελλείψει άλλης άμεσης λύσης, η UEFA μάλλον θα συναινέσει παρότι το ιστορικό γήπεδο δεν πληροί τις προδιαγραφές της διοργάνωσης.  

Μετά την ισοπαλία στη Λεωφόρο και τη δική του νίκη με το εμφατικό 3-0 στα Γιάννινα, ο Ολυμπιακός αποσπάστηκε στη βαθμολογία μετρώντας 6 νίκες και μία ισοπαλία, με συντελεστή τερμάτων 22-2! Ο Aρης «κόλλησε» στο 1-1 με τη νεοφώτιστη Κηφισιά (ο πρώτος εκτός έδρας βαθμός της στη σύντομη ιστορία της στη Σούπερ Λιγκ 1), ενώ η Λαμία νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό και τον κράτησε στην ουρά της βαθμολογίας. Το παιχνίδι Βόλος – Πανσερραϊκός αναβλήθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή