Εθνική ομάδα: Νέο ξεκίνημα με Σπανούλη – Σήμερα η παρουσίασή του

Εθνική ομάδα: Νέο ξεκίνημα με Σπανούλη – Σήμερα η παρουσίασή του

Στον 41χρονο τεχνικό τα «κλειδιά» της Εθνικής

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μια συμφωνία που είχε επιτευχθεί εδώ και πολύ καιρό. Από χθες πήρε και επίσημο χαρακτήρα, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης κρατάει πλέον στα χέρια του τα κλειδιά της εθνικής ομάδας μπάσκετ, αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Ιτούδη. «Ενα μέλος γενιάς αθλητών που συνδύασε την παρουσία της με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ αναλαμβάνει την τεχνική καθοδήγηση της Εθνικής Ανδρών. Ο 41χρονος τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, εκ μέρους της διοίκησης και οι δύο πλευρές θα πορευτούν μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και συνεχίζει: «Οι προκλήσεις που υπάρχουν στο καλεντάρι για την εθνική ομάδα σε αυτό το διάστημα είναι το προολυμπιακό τουρνουά του Ιουλίου 2024 με στόχο την παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 που αρχίζουν νωρίτερα, με στόχο την παρουσία στην τελική φάση της διοργάνωσης».

Πρώτο κρας τεστ το προολυμπιακό τουρνουά και η πλήρης στελέχωση της ομάδας.

Οντως ο Σπανούλης έχει μπροστά του αρκετές προκλήσεις και δυσκολίες να ξεπεράσει. Το προολυμπιακό τουρνουά και τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ αποτελούν τα πρώτα κρας τεστ για τον τεχνικό που μόλις πέρυσι έκανε τα πρώτα του βήματα στον πάγκο του Περιστερίου, το οποίο και οδήγησε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ανδρών και την 3η θέση της Basket League. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να βρει λύση με την «καυτή πατάτα» που λέγεται Γιάννης Αντετοκούνμπο και αν θα μπει στη (μόνιμη) διαδικασία αναμονής ή θα πορευθεί χωρίς να τον υπολογίζει. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα Δ.Σ. της ΕΟΚ σήμερα το μεσημέρι στις 14.00. Μάλιστα, το προολυμπιακό αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, από τη στιγμή που η ΕΟΚ κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες υποψηφιότητα στη FIBA για να αναλάβει τη διοργάνωση. Ως έδρες έχουν προταθεί το ΣΕΦ, το ΟΑΚΑ και το κλειστό των Ανω Λιοσίων, με φαβορί πάντως το φαληρικό γήπεδο.

Οσον αφορά το κόστος της διοργάνωσης, αυτό αναμένεται να αγγίξει τα 3 εκατ. ευρώ, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, να υποστηρίζει ότι ήδη έχει βρει τα απαραίτητα κονδύλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή