Πανηγύρισε ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πριν το τέρμα και έχασε το χρυσό

Πανηγύρισε ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πριν το τέρμα και έχασε το χρυσό

Το πάθημα του Νοτιοκορεάτη λειτουργεί ως υπενθύμιση πως στον αθλητισμό τίποτα δεν έχει τελειώσει πριν τη γραμμή τερματισμού.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας πρόωρος πανηγυρισμός ενός αθλητή, ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πριν τον τερματισμό του, ήταν αρκετός για να στερήσει από την ομάδα του το χρυσό μετάλλιο – αλλά και την εξαίρεση των μελών της από τη στρατιωτική θητεία. 

 Ο Γιουνγκ Τσοκ-γουόν ήταν μέλος της τριμελούς ομάδας που συμμετείχε στον τελικό της σκυταλοδρομίας 3.000 μ. ανδρών στο σκέιτινγκ, στους Ασιατικούς Αγώνες που διεξάγονται στην Χουαντζού της Κίνας έως τις 8 Οκτωβρίου. 

Ο 27χρονος που αγωνιζόταν στο τελευταίο σκέλος της σκυταλοδρομίας, προσέγγιζε πρώτος τη γραμμή του τέρματος, με τον δεύτερο Χουάνγκ Γιου-Λιν από την Ταϊβάν να ακολουθεί. 

Θεωρώντας πως το χρυσό ήταν δικό του, σήκωσε τα χέρια του για να πανηγυρίσει την πρωτιά της ομάδας του, την ώρα όμως που ο αντίπαλός του, σε απόσταση αναπνοής, τέντωνε το αριστερό του πόδι περνώντας τη γραμμή τερματισμού πρώτος!

Ως αποτέλεσμα, στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε η Ταϊβάν με χρόνο 4:05.692, με τη Νότια Κορέα να μένει δεύτερη κάνοντας την κούρσα 4:05.702, δηλαδή μόλις ένα αγωνιώδες, καθοριστικό εκατοστό του δευτερολέπτου λιγότερο

«Σκέφτηκα πόσο κρίμα ήταν που βρισκόμουν τόσο κοντά στη νίκη, και μετά εμφανίστηκαν τα αποτελέσματα στην οθόνη που έδειχναν πως είχαμε κερδίσει για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου, κάτι που ήταν θαύμα για εμάς» ανέφερε ο Χουάνγκ για την αναπάντεχη τροπή της κούρσας. 

Όσο για τον μεγάλο παρ’ολίγον κερδισμένο, καθώς στέρησε στην ομάδα του το χρυσό, αλλά και τη δυνατότητα να απαλλαγούν από τη στρατιωτική θητεία, ζήτησε συγγνώμη μετανιωμένος. «Έκανα ένα μάλλον μεγάλο λάθος. Δεν έφτασα με πλήρη ταχύτητα στη γραμμή του τερματισμού. Αφέθηκα νωρίς και χαλάρωσα την άμυνά μου, λυπάμαι πολύ». 

Σημειώνεται πως, αν και η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική στη Νότια Κορέα, νέοι άνδρες που διαπρέπουν στα σπορ, την ποπ κουλτούρα, την τέχνη ή τις επισήμες μπορούν να την παρακάμψουν. 

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή