Μουντιάλ 2030: Σε τρεις ηπείρους η διοργάνωση

Μουντιάλ 2030: Σε τρεις ηπείρους η διοργάνωση

Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο οι βασικές διοργανώτριες του τουρνουά ενώ τρεις αγώνες θα γίνουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μαρόκο, η Ισπανία και η Πορτογαλία ορίστηκαν οι διοργανώτριες χώρες του Μουντιάλ 2030, ενώ η Ουρουγουάη, η Αργεντινή και η Παραγουάη θα φιλοξενήσουν τρεις αγώνες με αφορμή την εκατονταετηρίδα του τουρνουά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η FIFA

Η κοινή υποψηφιότητα του Μαρόκου, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας ήταν και η μοναδική για τη διοργάνωση του τουρνουά το 2030. Το πρώτο Μουντιάλ είχε λάβει χώρα στην Ουρουγουάη το 1930 κι έτσι τιμητικά θα επιστρέψει και στη Λατινική Αμερική. 

«Το Συμβούλιο της FIFA συμφώνησε ομόφωνα ότι η μοναδική υποψηφιότητα θα είναι συνδυαστικά αυτή του Μαρόκου, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Επιπλέον, έχοντας λάβει υπόψη το ιστορικό πλαίσιο του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, το Συμβούλιο της FIFA αποφάσισε ομόφωνα να φιλοξενήσει μια μοναδική τελετή εορτασμού της εκατονταετηρίδας στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης καθώς και τρεις αγώνες στην Ουρουγουάη, την Αργεντινή και την Παραγουάη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η FIFA. 

Είναι η πρώτη φορά που το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί σε τρεις ηπείρους και έξι χώρες, γεγονός που σημαίνει ότι οι αγώνες των ομίλων θα διεξάγονται σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες, ανάλογα με το ημισφαίριο. 

Το Μουντιάλ επιστρέφει στην Ισπανία

Η Ισπανία φιλοξένησε τελευταία φορά το τουρνουά το 1982. Ωστόσο, το Μαρόκο και η Πορτογαλία δεν έχουν φιλοξενήσει ποτέ, μέχρι τώρα, το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Πέδρο Ρότσα, πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, δήλωσε τον ενθουσιασμό του που το Μουντιάλ επιστρέφει στη χώρα του: «Είμαι βέβαιος ότι μαζί με το Μαρόκο και την Πορτογαλία θα διοργανώσουμε το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία», είπε χαρακτηριστικά. 

Η FIFA στην ανακοίνωσή της αναφέρθηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 αποκαλύπτοντας ότι θα διεξαχθεί στην περιοχή της Ασίας ή της Ωκεανίας. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους θεσμούς των χωρών στις περιοχές αυτές να υποβάλουν αίτηση για τη διοργάνωση του τουρνουά.

Με στοιχεία από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή