Σιμόν Μπάιλς: Η γυμνάστρια με τα περισσότερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς και παγκόσμια πρωταθλήματα

Σιμόν Μπάιλς: Η γυμνάστρια με τα περισσότερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς και παγκόσμια πρωταθλήματα

«Ημουν συναισθηματικά φορτισμένη επειδή εδώ συμμετείχα για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πριν από δέκα χρόνια», δήλωσε μετά τον θρίαμβό της στην Αμβέρσα.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε δέκα χρόνια η Σιμόν Μπάιλς κατάφερε να γίνει η αθλήτρια με τα περισσότερα μετάλλια σε μεγάλες παγκόσμιες διοργανώσεις. 

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια είχε κερδίσει το πρώτο της μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στην Αμβέρσα.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη στην ίδια πόλη, μία δεκαετία μετά, στα 26 της, πλέον, η Μπάιλς κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια (ομαδικό και all around) και έφτασε τα 21 μετάλλια στη διοργάνωση και συνολικά τα 27 (21-3-3). 

Εγραψε ιστορία με 34 μετάλλια

Η Αμερικανίδα πλέον έχει 34 μετάλλια σε παγκόσμιες διοργανώσεις, αφού έχει και άλλα επτά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Εγινε έτσι η αθλήτρια με τα περισσότερα στην ιστορία του αθλήματος. 

Η Μπάιλς ξεπέρασε το ρεκόρ του θρυλικού Λευκορώσου, Βιτάλι Σέρμπο, ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 33 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα.

«Ημουν συναισθηματικά φορτισμένη επειδή εδώ συμμετείχα για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πριν από δέκα χρόνια και τώρα η έκτη συμμετοχή μου είναι πάλι στην Αμβέρσα. Είναι τρελό», ανέφερε η Μπάιλς μετά τον θρίαμβό της. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή