Λευτέρης Πετρούνιας: Ασημένιο μετάλλιο και ολυμπιακή πρόκριση

Λευτέρης Πετρούνιας: Ασημένιο μετάλλιο και ολυμπιακή πρόκριση

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των κρίκων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αμβέρσα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα μία λαμπρή σελίδα στην αθλητική ιστορία του έγραψε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αμβέρσα, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των κρίκων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αγαπημένο του όργανο και, μαζί με αυτό, την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει στην κατοχή του τρία χρυσά και ένα ασημένιο από παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε ως 3ος στο πρωτάθλημα κόσμου. Ανέβηκε στο πόντιουμ και εκτέλεσε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα και οι κριτές τον βαθμολόγησαν με 15,066 (8,766 στην εκτέλεση και 6,300 στη δυσκολία), μία βαθμολογία που τον έφερε αμέσως μέσα στους επικρατέστερους για μία θέση στο βάθρο της διοργάνωσης.

Η εκπληκτική όμως εμφάνιση του Κινέζου Λιου Γιάνγκ τού έδωσε την πρώτη θέση στο βάθρο με 15,233 βαθμούς. Μάλιστα, η εκτέλεση του προγράμματος ήταν τόσο όμορφη που τον χειροκρότησε και ο Έλληνας αθλητής κι ας ήξερε ότι θα έχανε την πρώτη θέση.

Ετσι, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα επιστρέψει από την Αμβέρσα με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές του και την πολυπόθητη ολυμπιακή πρόκριση. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιου Χάο από την Κίνα με 14,833.

 * Η Σιμόν Μπάιλς πρόσθεσε στη συλλογή της ένα ασημένιο μετάλλιο από το άλμα και συμπλήρωσε τα 27 από παγκόσμια πρωταθλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή