Εθνική ομάδα: Το μονοπάτι του Nations League και το Καζακστάν

Εθνική ομάδα: Το μονοπάτι του Nations League και το Καζακστάν

Πώς η Εθνική στοχεύει στο Euro – Tι ειπώθηκε για το άδειο «πέταλο» και το γρασίδι της «Opap Arena»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τώρα το… Nations League. Μπορεί στο ξεκίνημά της η συγκεκριμένη διοργάνωση της UEFA να… λοιδορήθηκε καθώς ελάχιστοι είχαν καταλάβει από το format της μέχρι και τη χρησιμότητά της, να που όμως για την εθνική ομάδα μας αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από πολύτιμη.

Επειτα από την ήττα στο ματς της Δευτέρας από την Ολλανδία, ο μοναδικός τρόπος να βρεθεί η Ελλάδα στο Euro ’24 είναι πλέον μέσω των αγώνων μπαράζ που θα δώσει τον Μάρτιο. Μάλιστα το μονοπάτι για τον Γκουστάβο Πογέτ και τους παίκτες του έχει ήδη χαραχθεί και ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξουν τα δεδομένα είναι κάποια από τις ομάδες που αναμένεται να βρουν μπροστά τους να πάρει απευθείας το εισιτήριο από τα προκριματικά, κάτι που αυτή τη στιγμή, και ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή τους, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο έως ακατόρθωτο.

Ετσι, αντίπαλός μας στον ημιτελικό της 21ης Μαρτίου θα είναι το Καζακστάν, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι η Γεωργία και το Λουξεμβούργο. Υπενθυμίζεται ότι τα ματς είναι μονά. Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το Καζακστάν στην «Opap Arena», ενώ η έδρα του τελικού, που θα γίνει τρεις μέρες μετά, θα προκύψει έπειτα από κλήρωση μεταξύ των δύο ομάδων που θα φτάσουν σε αυτόν, με τη νικήτρια να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τη Γερμανία.

Από κει και πέρα, αρκετός ήταν ο θόρυβος που δημιουργήθηκε τόσο για την εικόνα της «Opap Arena» με το άδειο «πέταλο» όσο και για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, για τον οποίο μάλιστα εξέφρασαν έντονα παράπονα και οι Ολλανδοί. Για το πρώτο, η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι ήταν απόφαση της Αστυνομίας, καθώς στο πάνω διάζωμα φιλοξενήθηκαν οι φίλαθλοι των «οράνιε». Θέση πήρε και η ΑΕΚ, απαντώντας στη φημολογία που είχε αναπτυχθεί σχετικά με εμπλοκή ακόμη και των οργανωμένων οπαδών της στην απόφαση να μείνει κλειστό το συγκεκριμένο κομμάτι της εξέδρας, ώστε να μην προκληθούν ζημιές από την πιθανή παρουσία οπαδών άλλων ομάδων. «Χρειάζεται πολύ μεγάλη κακοπιστία για να βγαίνει και να λέει κάποιος πως δήθεν έχει επιβληθεί κλείσιμο του πετάλου από τους οργανωμένους της ΑΕΚ. Το πέταλο ήταν κλειστό ως buffer zone», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ενωση.

Τέλος, όσον αφορά την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, με τοποθέτησή του στα social media ο υπεύθυνος της εταιρείας Grassform, που έχει την εποπτεία στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ, Αντώνης Γκριμότσης, ενημέρωσε ότι ο χλοοτάπητας βρίσκεται σε διαδικασία επανασποράς, για την οποία ήταν ενήμερες όλες οι πλευρές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή