Ο Ολυμπιακός «λύγισε» 2-1 τη Γουέστ Χαμ

Ο Ολυμπιακός «λύγισε» 2-1 τη Γουέστ Χαμ

Οι Πειραιώτες διασφαλίζουν πλέον την τρίτη θέση, ενώ διατηρούν ελπίδες και για κάτι περισσότερο

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Ολυμπιακός, επικρατώντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1 επί της κατόχου του Conference League, Γουέστ Χαμ, ενώ πέτυχε και την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη σε φάση ομίλων ύστερα από 11 αγώνες.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν συγκλονιστική εμφάνιση απέναντι στην ως απόψε πρωτοπόρο του Α ομίλου στο Europa League, που έχει πια συγκάτοικο τη Φράιμπουργκ, η οποία νίκησε με 3-1 την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία.

Μάλιστα, αν η πειραϊκή ομάδα είχε κρατήσει τη νίκη απέναντι στους Σέρβους και δεν ισοφαριζόταν, ενώ προηγήθηκε 2-0, θα υπήρχε τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση! 

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης, οι Πειραιώτες διασφαλίζουν πλέον την τρίτη θέση, ενώ διατηρούν ελπίδες και για κάτι περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός «λύγισε» 2-1 τη Γουέστ Χαμ-1
INTIME NEWS

Με υπογραφή… Φορτούνη και Ροντινέι

Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησαν δυνατά και απείλησαν στο 7΄ τα «Σφυριά» με τον Ροντινέι, που όμως δεν βρήκε καλά την μπάλα στην κίνησή του. Δύο λεπτά αργότερα ο Φορτούνης βρήκε με μπαλιά ακριβείας στα 50 μέτρα τον Ποντένσε, ο Πορτογάλος είδε την κίνηση του Αλεξανδρόπουλου και του πέρασε την μπάλα, για να μπλοκάρει ο Αρεολά το σουτ του νεαρού μέσου.

Η Γουέστ Χαμ πιεζόταν αρκετά και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33΄ από ένα καταπληκτικό γκολ του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος έκανε ατομική προσπάθεια ανάμεσα στους δύο αμυντικούς μέσους και με εκπληκτικό δεξί σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Αρεολά για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν για πρώτη φορά στο 38ο λεπτό με ένα αρκετά άστοχο σουτ του Κούντους και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45΄+1) έγινε το 2-0 από τα… φίλια πυρά του Ογκμπόνα, που βρήκε την μπάλα στη σέντρα του Ροντινέι και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, με το γκολ να πιστώνεται στον Βραζιλιάνο αμυντικό του Ολυμπιακού.

Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού στο 45΄+3 ο Πασχαλάκης κράτησε απαραβίαστη την εστία του νικώντας τον Ινγκς στο τετ α τετ, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε στο 54΄ εν κινήσει σουτ που έστειλε την μπάλα άουτ. 

Στο 58΄ ο Μόγιες έκανε τριπλή αλλαγή περνώντας τρία «βαριά» χαρτιά του στο παιχνίδι, με τους Πακετά, Αντόνιο και Μπόουεν να παίρνουν τις θέσεις των Φορνάλς, Μπενραμά και Ινγκς. Στο 71΄ νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Ελ Κααμπί να «σπάει» την μπάλα στον Αλεξανδρόπουλο και από τα πόδια του Ελληνα διεθνή να καταλήγει ελάχιστα «δίπλα» από το «Γ» της Γουέστ Χαμ.

Κι ενώ οι ευκαιρίες χάνονταν από τον Ολυμπιακό, ήταν τα «Σφυριά» που έφτασαν στο γκολ με ένα καταπληκτικό σουτ του Πακετά στο 87΄, που εκμεταλλεύτηκε την κακή απόκρουση του Κίνι και με απίθανο βολέ στην κίνηση μείωσε σε 2-1 αγχώνοντας προσωρινά το «Γ. Καραϊσκάκης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή