«Φρένο» στον Τσιτσιπά έβαλε ο Μεντβέντεφ

«Φρένο» στον Τσιτσιπά έβαλε ο Μεντβέντεφ

Ο Μεντβέντεφ επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 7-6) του Ελληνα πρωταθλητή, εκμεταλλευόμενος το μπρέικ που έκανε στο 7ο γκέιμ του πρώτου σετ και τα λάθη του 25χρονου αντιπάλου του στο τάι μπρέικ του δεύτερου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηττα στις λεπτομέρειες από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ γνώρισε το απόγευμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά της Βιέννης, με τον Ρώσο να παίρνει το «εισιτήριο» για τον τελικό της Κυριακής.

Στον δεύτερο ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Γιανίκ Σίνερ και Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Μεντβέντεφ επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 7-6) του Ελληνα πρωταθλητή, εκμεταλλευόμενος το μπρέικ που έκανε στο 7ο γκέιμ του πρώτου σετ (προηγήθηκε με 4-3) και τα λάθη του 25χρονου αντιπάλου του στο τάι μπρέικ του δεύτερου, όπου το νο3 της παγκόσμιας κατάταξης έκλεισε τον αγώνα με 8-6.

Ο Τσιτσιπάς έπαιξε πολύ καλό τένις και διεκδίκησε επί ίσοις όροις την τέταρτη νίκη του στο 500άρι τουρνουά της ATP, μετά από εκείνες που πέτυχε επί των Τιμ, Μάχατς και Γκόγιο.

Σε κάποια σημεία του ημιτελικού, όμως, έκανε αβίαστα λάθη με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να φτάσει στον τέταρτο φετινό του τελικό, όπου θα είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το 2ο τρόπαιό του το 2023 και 11ο συνολικά στην καριέρα του.

Ο Μεντβέντεφ, από την άλλη, θα παίξει την Κυριακή για τον έκτο φετινό τίτλο του στην ένατη παρουσία του σε καταληκτικό αγώνα ενός τουρνουά, έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία του στα Nitto ATP Finals του Τορίνο εδώ και καιρό.

Σήμερα, ο Ρώσος πέτυχε την ένατη νίκη του επί του Τσιτσιπά στην 13η μεταξύ τους μονομαχία στο κορτ, με τελευταία και πάλι σε ημιτελικό και συγκεκριμένα στο 1000άρι της Ρώμης, όπου είχε χαμογελάσει και πάλι απέναντι στον Ελληνα τενίστα με 7-5, 7-5. 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή