Γιουρόπα Λιγκ: Βραδιά που ίσως κρίνει πολλά

Γιουρόπα Λιγκ: Βραδιά που ίσως κρίνει πολλά

Στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ ρίχνονται ξανά ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτό ορίζοντα ακόμη και για την 1η θέση των ομίλων τους έχουν και οι τρεις ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται σήμερα στην 4η αγωνιστική (και 1η του β΄ γύρου) του Γιουρόπα Λιγκ.

Ετσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και ανάλογα με τα σημερινά αποτελέσματα θα ξεκαθαρίσουν πολλά σχετικά με τους ρεαλιστικούς στόχους τους. Οσο πιθανό είναι να έχουν και οι τρεις τους ευρωπαϊκή συνέχεια στο ξεκίνημα του 2024, άλλο τόσο είναι να προκαλέσει κάποιο λάθος τους έναν οδυνηρό αποκλεισμό.

Τη σκυτάλη παίρνει απόψε (19.45) πρώτος ο Παναθηναϊκός, με αντίπαλο τη Ρεν στη βροχερή και με χαμηλές θερμοκρασίες Γαλλία.

Οι «πράσινοι» θέλουν νίκη για να… ρεφάρουν την ήττα τους στη Λεωφόρο και να διεκδικήσουν ακόμη και την 1η θέση που οδηγεί στους «16» της διοργάνωσης.

Με ισοπαλία ο λογικός στόχος τους θα είναι η 2η θέση και η φάση των «32», ενώ με ήττα θα δώσουν δικαίωμα ακόμη και στην ουραγό Μακάμπι Χάιφα να ελπίζει για την 3η θέση που οδηγεί στο Conference League. «Πρέπει να έχουμε καλύτερη ανασταλτική λειτουργία και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού», τόνισε ο Γιοβάνοβιτς.

Ο Χουάνκαρ θα είναι ξανά απών, με τον Σέρβο τεχνικό να δηλώνει πως δεν μπορεί να κάνει ούτε καν μια απλή άσκηση, πόσο μάλλον να προπονηθεί και να παίξει! Στο πλευρό του Παναθηναϊκού θα βρεθούν 1.500 οπαδοί του.

Περίπου τόσοι είναι και οι φίλοι του Ολυμπιακού που ακολούθησαν την ομάδα τους στο Λονδίνο για το αποψινό (22.00) παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ. Με θετικό αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» θα παραμείνουν στο κυνήγι της 1ης ή της 2ης θέσης, ενώ με ήττα θα αρχίσουν να ασχολούνται περισσότερο με την… Μπάτσκα Τόπολα και την 3η θέση. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ προσθέτει βάρος και πίεση, αλλά από την άλλη δίνει και ένα παραπάνω κίνητρο για αντίδραση. «Εχουμε έρθει με μεγάλη όρεξη εδώ. Εχουμε κερδίσει το δικαίωμα να είμαστε εδώ. Είναι πολύ σημαντική βραδιά με αντίπαλο ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ», τόνισε ο Μαρτίνεθ.

Κρίσιμο είναι και το αποψινό (22.00) παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Μαρσέιγ, με βασικό ζητούμενο τη νίκη, καθώς η ισοπαλία θα περιορίσει σημαντικά τις ελπίδες της για την 1η θέση. Θα απουσιάσει μόνο ο τιμωρημένος Στάνκοβιτς, καθώς οι Αραούχο, Χατζισαφί και Ρότα αποθεραπεύθηκαν και υπολογίζονται.

Η «OPAP Arena» αναμένεται να είναι γεμάτη, με τη Μαρσέιγ να έχει στο πλευρό της περίπου 600 οπαδούς της που θα φιλοξενηθούν από τους οργανωμένους φίλους της ΑΕΚ! «Είναι ακόμη ένα παιχνίδι του γκρουπ. Ενα παιχνίδι του γκρουπ στο οποίο εμείς πρέπει να βρούμε ξανά το δικό μας ποδόσφαιρο, κάτι που απέναντί τους στο προηγούμενο ματς δεν μπορέσαμε να αναπτύξουμε», είπε ο Αλμέιδα.

Για την πρωτιά του ομίλου ο ΠΑΟΚ

Το εντυπωσιακό 3χ3 του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα των ομίλων του Conference League του επιτρέπει να θεωρεί δεδομένη την πρόκριση και να κυνηγάει πλέον την 1η θέση που οδηγεί απευθείας στη φάση των «16». Με αυτή τη λογική, η νίκη του απόψε (19.45) κόντρα στην Αμπερντίν στην Τούμπα είναι μονόδρομος ώστε να έχει την ευκαιρία να παίξει για δύο αποτελέσματα στην τελευταία αγωνιστική, κόντρα στην Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη. «Η νίκη στο “Καραϊσκάκη” πέρασε, είναι πια παρελθόν. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά από αυτή τη νίκη. Είπα στους παίκτες μου πως όταν στο ποδόσφαιρο γίνεσαι αλαζονικός, το πληρώνεις. Αυτό έγινε και στη Σκωτία. Για εμάς το παιχνίδι αυτό είναι κομβικό απέναντι σε μια ομάδα που, όπως όλες οι βρετανικές, παίζει με ένταση και παλεύει», δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος περιμένει μια σχεδόν γεμάτη Τούμπα. Στις εξέδρες της θα βρεθούν και περίπου 800 Σκωτσέζοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή