Αντετοκούνμπο: Αντιδράσεις μετά την αποβολή για «αντιαθλητικό φάουλ»

Αντετοκούνμπο: Αντιδράσεις μετά την αποβολή για «αντιαθλητικό φάουλ»

Οι διαιτητές αντιμετώπισαν ως χλευασμό τη συμπεριφορά του απέναντι στον σέντερ των Πίστονς, Αϊζάια Στιούαρτ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες συζητήσεις προκάλεσε η αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, έπειτα από δύο φάουλ που θεωρήθηκαν αντιαθλητικά, στον πρόσφατο αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, την Τετάρτη.

Ολα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι, όταν ο «Greek freak» πραγματοποίησε δυνατό κάρφωμα μπροστά στον σέντερ των Πίστονς, Αϊζάια Στιούαρτ, στον οποίο χάρισε ένα σύντομο και «αμφιλεγόμενο» βλέμμα, προτού επιστρέψει στην άμυνα.

Οι διαιτητές αντιμετώπισαν ως χλευασμό τη συμπεριφορά του και «χρέωσαν» τον δύο φορές MVP με το δεύτερο τεχνικό φάουλ της βραδιάς, με αποτέλεσμα την αποβολή του από το παιχνίδι. Το πρώτο τεχνικό φάουλ το είχε δεχθεί στην πρώτη περίοδο, για βρισιές προς τους διαιτητές.

Αιφνιδιασμένος από την απόφαση, ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς κάθισε σε μια θέση φιλάθλου, προτού οδηγηθεί από τους συμπαίκτες του εκτός γηπέδου και επιστρέψει στα αποδυτήρια.

Αντετοκούνμπο: Αντιδράσεις μετά την αποβολή για «αντιαθλητικό φάουλ»-1
AP Photo/Morry Gash

«Μετά το κάρφωμα, ο Γιάννης στρέφεται προς τον αντίπαλό του, τον χλευάζει και καταλογίστηκε τεχνικό φάουλ για χλευασμό, αντιαθλητικό», εξήγησε ο επικεφαλής διαιτητής, Ρόντνεϊ Μοτ, μετά τον αγώνα. «Αποβλήθηκε από το παιχνίδι, σύμφωνα με τον κανονισμό, επειδή έπειτα από δύο αντιαθλητικά φάουλ, αποβάλλεσαι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το επίσημο εγχειρίδιο κανονισμών του NBA, «αν ένας παίκτης χλευάζει απροκάλυπτα έναν αντίπαλο, θα του καταλογίζεται τεχνικό φάουλ. Εάν έχει διαπραχθεί προηγούμενη αντιαθλητική πράξη και εάν η κατάσταση αυτή είναι καταφανής, πρέπει να αξιολογηθεί ως τεχνικό φάουλ και να αποβληθεί ο ένοχος παίκτης ή οι ένοχοι παίκτες».

Αντετοκούνμπο: Αντιδράσεις μετά την αποβολή για «αντιαθλητικό φάουλ»-2
AP Photo/Morry Gash

Σημειώνεται πως η η αμφιλεγόμενη φύση της αποβολής του Αντετοκούνμπο προκάλεσε έντονες συζητήσεις. Ο συμπαίκτης του, Ντέμιαν Λίλαρντ, χαρακτήρισε την απόφαση «κακή», ενώ ο προπονητής Αντριαν Γκρίφιν, εξέφρασε την έκπληξή του.

Η αποβολή του Αντετοκούνμπο απασχόλησε επίσης τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, δεδομένης και της πρόσφατης δέσμευσης του ΝΒΑ να διασφαλίζει ότι οι παίκτες-σταρ παραμένουν στο γήπεδο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρόνο.

Σε συνδυασμό με το επιχείρημα ότι οι φίλαθλοι πληρώνουν για να παρακολουθούν τους καλύτερους παίκτες στο γήπεδο και θέλουν να βλέπουν συναίσθημα και ενθουσιασμό κατά τη διάρκεια των αγώνων, η αποβολή οδήγησε σε κριτική προς τους διαιτητές, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πάντως, παρά την απώλεια του «Greek Freak», οι Μπακς κατάφεραν να πετύχουν τη νίκη με 120-118, με κορυφαίο τον Λίλαρντ που σημείωσε 34 πόντους.

Πριν την αποβολή του, ο Αντετοκούνμπο πρόλαβε να συνεισφέρει στην ομάδα του 15 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 μπλοκ.

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή