Η Αθήνα σε ρυθμούς Μαραθωνίου

Η Αθήνα σε ρυθμούς Μαραθωνίου

Σε μια αθλητική γιορτή θα μετατρέψει σήμερα και αύριο το κέντρο της Αθήνας ο 40ός Μαραθώνιος

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια αθλητική γιορτή θα μετατρέψει σήμερα και αύριο το κέντρο της Αθήνας ο 40ός Μαραθώνιος. Η επετειακή διοργάνωση θα φέρει και πάλι στους δρόμους της πρωτεύουσας elite μαραθωνοδρόμους από την Κένυα και από άλλες χώρες, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα νέο ρεκόρ διαδρομής. Σήμερα, από τις 17.00 έως και τις 20.00 και αύριο από τις 09.00 μέχρι και τις 17.45, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή διεξαγωγή του Μαραθωνίου και των αγώνων σε 5 και 10 χλμ.

Το αγώνισμα του Μαραθωνίου θα διεξαχθεί αύριο (ώρα έναρξης 09.00). Ενας από τους διεκδικητές της πρωτιάς αναμένεται να είναι ο Εντουιν Κιπτού, ένας Κενυάτης μαραθωνοδρόμος που έχει στο βιογραφικό του πρωτιές στους Μαραθωνίους του Μεξικού και της Βηρυτού και ατομικό ρεκόρ 2.06.52. Αντίπαλον δέος θα αποτελέσει ο συμπατριώτης του Λοκιτάμ Κιλίμο (2.08.08). Στα φαβορί συγκαταλέγονται οι Κενυάτες Κιπσανγκ Τσούμπα (2.10.33) και Κιτσάνα και οι Αφρικανοί Μουχιτίρα (2.10.58) και Κιπνγκέτιχ (2.14.08).

Παράλληλα με τον αγώνα του Μαραθωνίου θα διεξαχθούν το βαλκανικό και το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το χρυσό μετάλλιο για το βαλκανικό πρωτάθλημα αναμένεται να διεκδικήσουν ο Τούρκος Αγκραλί (2.10.41) και ο Ρουμάνος Κορνέσχι (2.13.39). Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζουν οι Χαράλαμπος Πιτσώλης, Κώστας Σταμούλης και Παναγιώτης Καραΐσκος.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης έκοψε πέρυσι πρώτος το νήμα στο Καλλιμάρμαρο με χρόνο 2.23.44. Αύριο θα σταθεί στην εκκίνηση με στόχο να υπερασπιστεί τον πανελλήνιο τίτλο του. «Η προετοιμασία μου πήγε πολύ καλά και είμαι έτοιμος για τον αγώνα. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους υπόλοιπους μαραθωνίους. Αντιθέτως, έχει τη μοναδικότητα και την ιστορικότητα που δεν έχουν οι υπόλοιποι», υπογράμμισε ο μαραθωνοδρόμος.

Στην πρωτεύουσα θα βρεθούν elite αθλητές, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα νέο ρεκόρ στην κλασική διαδρομή.

Η Κένυα έχει και την αθλήτρια με τον καλύτερο χρόνο στη φετινή διοργάνωση. Πρόκειται για την Καρολίν Τζεπτσρχίρ με 2.26.11, χρόνο που τον έχει πετύχει στον περυσινό Μαραθώνιο του Ενσεντε. Από τις δρομείς της Ευρώπης ξεχωρίζει η Λιθουανή Νεκροσιάν με 2.32.50. Με τα γαλανόλευκα θα τρέξουν 47 αθλήτριες. Ανάμεσα σε αυτές θα είναι η περυσινή νικήτρια Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η Κατερίνα Ασημακοπούλου, η Ράνια Ρεμπούλη, αλλά και έμπειρες αθλήτριες όπως η Ντενίζ Δημάκη, η Στεφανία Λεοντιάδου κ.ά.

«Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε. Το φορτίο της περυσινής νίκης είναι βαρύ. Φέτος θα τρέξω για πρώτη φορά ως μέλος της εθνικής ομάδας και είμαι πολύ χαρούμενη. Η διαδρομή έχει αρκετές δυσκολίες, αλλά ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί μια γιορτή. Ευελπιστώ να γίνει ένας ωραίος αγώνας για όλους τους μετέχοντες», δήλωσε η περυσινή νικήτρια.

Το σημερινό αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον αγώνα των 10 χλμ. (ώρα έναρξης 17.00 και στις 18.00 θα αρχίσει το αντίστοιχο αγώνισμα των πανεπιστημίων). Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα και ο τερματισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Αύριο θα διεξαχθούν τα 5.000 μ. (8.15) και οι αγώνες παιδιών και Special Olympics(10.15) με σημείο εκκίνησης τη Λ. Βασ. Αμαλίας και κατεύθυνση το Καλλιμάρμαρο.

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή