Μάικλ Φέλπς: Ο θρύλος της κολύμβησης είχε σκεφτεί την αυτοκτονία

Μάικλ Φέλπς: Ο θρύλος της κολύμβησης είχε σκεφτεί την αυτοκτονία

«Πάλεψα για τη ζωή μου περισσότερο από όσο μπορούσε να φανταστεί κανείς», είπε ο 38χρονος Φέλπς

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Aμερικανός κολυμβητής, Μάικλ Φελπς, ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία, με 28 Ολυμπιακά μετάλλια, τα 23 εκ των οποίων είναι χρυσά, μίλησε για τον αγώνα που έδωσε με την κατάθλιψη, επαναλαμβάνοντας πως υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκε να αυτοκτονήσει.

«Το 2004 (μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα) ήταν η πρώτη φορά που πάλεψα με την κατάθλιψη. Μετά, το 2014, είχα τη δεύτερη κατάθλιψη. Δεν ήθελα να ζήσω, δεν έτρωγα, δεν έπινα, πήγα σε κέντρο αποθεραπείας. Πάλεψα για τη ζωή μου περισσότερο από όσο μπορούσε να φανταστεί κανείς», είπε ο 38χρονος ο οποίος ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Φόρουμ #WOBI, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (15/11) στη Μαδρίτη.

Ο Φέλπς στην ισπανική πρωτεύουσα συνάντησε την Ισπανίδα κολυμβήτρια Τεράσα Περάλες. Η Περάλες έχει 27 Ολυμπιακά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Καθηλωμένη σε αμαξίδιο, εξαιτίας μιας νευρολογικής πάθησης, είναι μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες στον κόσμο.

«Εστειλα μήνυμα στη μητέρα μου πριν μπω. Της είπα ότι φοβήθηκα και ότι δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν πήρα απάντηση, μπήκα στο κέντρο και σχεδόν δεν μίλησα σε κανέναν. Μου πήρε αρκετές μέρες. Την τρίτη μέρα, άρχισα να συνδέομαι περισσότερο με τους άλλους», ανέφερε για την εμπειρία του στο κέντρο αποθεραπείας. 

Ο Φέλπς πρόσθεσε: «Νομίζω ότι θα με θυμούνται για την πορεία μου μετά τον αθλητισμό, παρά για τα μετάλλια, τα οποία είναι απίστευτα, αλλά η ουσία δεν είναι αυτά. Θέλω να βοηθήσω ανθρώπους που περνούν δύσκολα. Θέλω να σώσω ζωές. Στον κόσμο του αθλητισμού υπήρξαν πολλοί που αμφισβήτησαν τα πάντα, τους στόχους μου. Αλλά στην πραγματικότητα ήταν κάτι που ήταν διαχειρίσιμο. Ο κόσμος πίστευε ότι το να κερδίσω ένα χρυσό μετάλλιο ήταν αδύνατο και κέρδισα 28. Θέλω να μάθω στα παιδιά ότι ανεξάρτητα από το τι επιδιώκουν, είναι πάντα δυνατό να το πετύχουν. Δεν μπορούμε να πετάξουμε, αλλά μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Ας μη φοβόμαστε να επιδιώξουμε τους στόχους μας».

Με πληροφορίες από Marca

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή