Φόρμουλα 1: Με γκρίνια στο λαμπερό Λας Βέγκας

Φόρμουλα 1: Με γκρίνια στο λαμπερό Λας Βέγκας

«Αυτό είναι 99% σόου και 1% αγώνας», διαμαρτυρήθηκε ο Μαξ Φερστάπεν

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, στο Λας Βέγκας, φιλοξενείται αυτές τις ημέρες ο 22ος αγώνας του πρωταθλήματος της Formula 1, η οποία και επιστρέφει στην πόλη των καζίνο ύστερα από 41 χρόνια για μια μοναδική παράσταση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Formula 1 επισκέπτεται την έρημο της Νεβάδας, καθώς το 1981–1982 είχαν διεξαχθεί εκεί δύο Grand Prix, στο πάρκινγκ του Caesars Palace. Τότε είχαν νικήσει ο Αλαν Τζόουνς και ο Μικέλε Αλμπορέτο.

Η νέα πίστα διατρέχει τους δρόμους της πόλης, έχει μήκος 6,2 χλμ. και αποτελείται από 17 στροφές. Περνάει μπροστά από εμβληματικά κτίρια όπως το Caesars Palace, το Bellagio και το Venetian, στήνοντας ένα φαντασμαγορικό σκηνικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πακέτα εισιτηρίων VIP φτάνουν ακόμα και το ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ οι διοργανωτές έχουν ήδη χτίσει έως και εκκλησάκι για να μπορέσουν να παντρευτούν εκεί όσοι fans το επιθυμούν. Αυτή η κίνηση αποτελεί ένα είδος φόρου τιμής στην κουλτούρα των γρήγορων γάμων που γίνονται στο Λας Βέγκας.

Πάντως τα εντυπωσιακά σόου που έχουν ήδη ξεκινήσει δεν έχουν ενθουσιάσει όλους τους οδηγούς, με τον Μαξ Φερστάπεν να εκφράζει δημόσια την αντίθεσή του σε αυτά. «Αυτό είναι 99% σόου και 1% αγώνας», τόνισε και συμπλήρωσε όσον αφορά τις εκδηλώσεις που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν το «παρών» οι πιλότοι: «Δεν το καταλαβαίνω αυτό, πραγματικά. Είναι πολύ κουραστικό στο τέλος της σεζόν να πρέπει να περνάμε όλο αυτό. Δεν είναι πολύ λογικό». 

Πάντως παρά τη λάμψη, από το Grand Prix του Λας Βέγκας δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς οι ελεύθερες δοκιμές διακόπηκαν πρόωρα τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν αποκολλήθηκε καπάκι υπονόμου, το οποίο προκάλεσε ζημιές στο μονοθέσιο της Ferrari του Κάρλος Σάινθ και σε ακόμη δύο μονοθέσια, κάνοντας έξαλλους τους ανθρώπους της Scuderia. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή