Εθνική ομάδα: Αυλαία με το βλέμμα στα μπαράζ

Εθνική ομάδα: Αυλαία με το βλέμμα στα μπαράζ

Τη Γαλλία αντιμετωπίζει απόψε η Εθνική, σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελευταίος σταθμός απόψε για την εθνική μας ομάδα στα προκριματικά του Euro, καθώς υποδέχεται τη Γαλλία στην «Opap Arena» σε ένα παιχνίδι που δεν έχει καμία βαθμολογική σημασία για τις δύο ομάδες. Οι «μπλε» έχουν εδώ και καιρό εξασφαλίσει την παρουσία τους στα γήπεδα της Γερμανίας, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει το μυαλό του στα μπαράζ του Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσει σε μονό ημιτελικό στη Ν. Φιλαδέλφεια το Καζακστάν, με την κλήρωση να πραγματοποιείται την Πέμπτη στην Ελβετία.

Οι Κοζάκοι τερμάτισαν στην 4η θέση του 8ου ομίλου, καθώς χθες το βράδυ δεν τα κατάφεραν στον «τελικό» με τη Σλοβενία, αφού ηττήθηκαν με 2-1 και παρά την πολύ καλή παρουσία τους στα προκριματικά δεν κατάφεραν να πάρουν το απευθείας εισιτήριο.

Αυτό που ζητάει απόψε η Ελλάδα είναι μια καλή παρουσία απέναντι στους φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, οι οποίοι μάλιστα έρχονται από το 14-0 απέναντι στο Γιβραλτάρ, το οποίο πάντως σήκωσε αρκετή σκόνη, με δεδομένο μάλιστα ότι η πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ έπαιζε με δέκα παίκτες από το πρώτο τέταρτο του αγώνα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι η Γαλλία δεν έριξε τον ρυθμό της, κυνηγώντας το ρεκόρ, ενώ στο στόχαστρο της κριτικής βρέθηκε και ο Ντιντιέ Ντεσάν ο οποίος στο ημίχρονο παρότρυνε τους παίκτες του να μη σταματήσουν, τονίζοντας ότι μπροστά τους έχουν μια ιστορική ευκαιρία.

Μιλώντας για τον αποψινό αγώνα ο Φώτης Ιωαννίδης τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια πολύ καλή ομάδα και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε τη δυναμικότητα της Γαλλίας. Οι παίκτες της με τη δυναμικότητα που έχουν μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο γήπεδο. Αποφάσισαν να το κάνουν για 90 λεπτά, να μη σταματήσουν καθόλου, ήταν δική τους επιλογή. Γι’ αυτόν τον λόγο έγινε το 14-0. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Να αντιμετωπίσω και τώρα παίκτες υψηλού επιπέδου και να δω πώς μπορώ να σταθώ απέναντί τους».

Οσον αφορά τον Γκουστάβο Πογέτ, ο Ουρουγουανός είναι τιμωρημένος και δεν θα βρίσκεται απόψε στον πάγκο της Εθνικής. Μιλώντας πάντως στο ΑFP ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να φύγει από την Ελλάδα και πρόσθεσε: «Δεν θέλω σίγουρα να φύγω από εδώ. Αν μιλάω, είναι για να γίνουν τα πράγματα. Χρειαζόμαστε συνέχεια και συνέπεια. Αυτό που ζητάω από τους παίκτες μου, ζητάω και από τους παράγοντες. Θέλω περισσότερα, πιο γρήγορα. Ετσι κερδίζουμε όλοι μαζί».

Πέρασε στην τελική φάση η Ιταλία με 0-0

Η Ιταλία πήρε χθες το βράδυ την ισοπαλία που ήθελε στο Λεβερκούζεν κόντρα στην Ουκρανία (0-0) και έτσι το καλοκαίρι στο Euro της Γερμανίας θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου, αλλά οι «ατζούρι» υπερτερούσαν στα μεταξύ τους ματς (μία νίκη, μία ισοπαλία). Την πρόκριση στα τελικά πήρε ως δεύτερη από τον 5ο όμιλο και η Τσεχία, που επικράτησε με 3-0 της Μολδαβίας. Στο χθεσινό παιχνίδι με τα Φερόε (0-0) η Αλβανία πανηγύρισε μπροστά στους οπαδούς της την πρόκριση ως πρώτη, πρόκριση την οποία είχε επικυρώσει στο ματς της Παρασκευής με τη Μολδαβία εκτός έδρας, όπου ο ένας πόντος που της έδωσε το τελικό 1-1 της αρκούσε. Στα άλλα χθεσινά αποτελέσματα: Αγιος Μαρίνος – Φινλανδία 1-2, Β. Ιρλανδία – Δανία 2-0, Βορ. Μακεδονία – Αγγλία 1-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή