Γιουρόπα Λιγκ: Με το βλέμμα στην… πλάτη

Γιουρόπα Λιγκ: Με το βλέμμα στην… πλάτη

Κρίσιμες μάχες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό στο Γιουρόπα Λιγκ

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιο πολύ με το βλέμμα προς τα πίσω παρά μπροστά πορεύονται στην 5η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ οι τρεις ελληνικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στη διοργάνωση. Στην πιο καθοριστική στροφή πριν από την τελική ευθεία, όλες τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν στο Conference League από τη νέα χρονιά, καθώς ακόμη και με νίκη τους απόψε δύσκολα θα καλύψουν το χαμένο έδαφος για να διεκδικήσουν έστω τη δεύτερη θέση των ομίλων τους. Για την πρώτη, που δίνει απευθείας το εισιτήριο για τη φάση των «16», ούτε λόγος να γίνεται. Τα όποια σενάρια είναι πολύ περισσότερο θεωρητικά παρά ρεαλιστικά.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ υποδέχεται την Μπράιτον (19.45) στην κατάμεστη «OPAP Arena», με τη φιλοδοξία να πιάσει το νήμα της πρόκρισης από εκεί που το άφησε με τη μοναδική της νίκη στον όμιλο, απέναντι στην αποψινή της αντίπαλο, στην Αγγλία. «Αυτό το παιχνίδι είναι ακόμη πιο σημαντικό για εμάς, με αντίπαλο μια ομάδα που παίζει από το πιο όμορφο ποδόσφαιρο στον κόσμο. Με χαροποιεί που η ΑΕΚ διατηρεί ακόμη πιθανότητες πρόκρισης. Προπονώ ένα γκρουπ παικτών που θα δώσουν ακόμη και την ψυχή τους», δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος δεν υπολογίζει στους τραυματίες Λιβάι Γκαρσία και Γιόνσον, φυσικά μαζί με όσους δεν έχουν δηλωθεί στη λίστα. Αντίθετα, ο Αραούχο είναι στην αποστολή, αλλά δύσκολα θα πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Η ΑΕΚ ζητάει δύο νίκες για να παραμείνει στο Γιουρόπα Λιγκ. Με μία ίσως εξασφαλίσει μόνο το Conference League, για το οποίο έχει βασικό αντίπαλο τον Αγιαξ.

Για την πρωτιά του ομίλου του στο Conference League παίζει ο ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη.

Δύο νίκες για να έχει κάποιες ελπίδες παραμονής στην ίδια διοργάνωση αναζητεί ο Παναθηναϊκός και την πρώτη θα την ψάξει απόψε (22.00) στο «Estadio Ceramica» με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ που θα έχει στον πάγκο της τον Μαρθελίνιο, τον προπονητή της Μαρσέιγ όταν την απέκλεισαν τον Αύγουστο οι «πράσινοι»! «Είναι λίγες ημέρες εδώ, όμως στην προηγούμενη θητεία του είχε κάνει εξαιρετική δουλειά. Δεν ξέρω πόσο θα τον επηρεάσει ότι μας έχει αντιμετωπίσει ξανά. Δεν είμαστε ντεφορμέ, δεν υπάρχει ψυχολογικό σοκ μετά από μία ήττα, ούτε και δίνω σημασία στην παράδοση. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μεγάλες πορείες στην Ευρώπη και δεν με απασχολεί ότι δεν έχει νικήσει ποτέ στην Ισπανία. Ολοι ξέρουμε, άλλωστε, το επίπεδο του ισπανικού ποδοσφαίρου και το πόσο δύσκολο είναι να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα εδώ», τόνισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος λογικά θα εμπιστευτεί ξανά τον Μπρινιόλι και θα ξεκινήσει τους Αϊτόρ, Παλάσιος, που δεν τους χρησιμοποίησε λεπτό κόντρα στον Αρη. Παρόντες στο παλιό «Μαδριγάλ» θα είναι περισσότεροι από 2.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού!

Περίπου τόσους φιλάθλους θα έχει απόψε (19.45) στο παγωμένο Φράιμπουργκ ο Ολυμπιακός, στο κυνήγι μιας νίκης που θα του δώσει ελπίδες παραμονής στο Γιουρόπα Λιγκ ή θα εξασφαλίσει, έστω, το Conference League. «Ο Ολυμπιακός είναι μια ώριμη και έτοιμη ομάδα πλέον, πολύ πιο προσεκτική, που δεν κάνει εύκολα λάθη. Θα είμαστε πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Είμαστε φιλόδοξοι και έτοιμοι να δείξουμε την ταυτότητά μας. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες, όπως το κρύο που δεν το έχουμε συνηθίσει», δήλωσε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και πρόσθεσε: «Μια ομάδα πλούσια σε τακτική πρέπει να προσαρμόζεται σε διάφορα συστήματα. Είμαστε έτοιμοι να προσαρμοζόμαστε και να αλλάζουμε τακτική». Εκτός πλάνων απόψε θα είναι οι Σκάρπα, Πορόζο και Φρέιρε.

Τσουχτερό κρύο και χιονισμένο τοπίο συνάντησε και ο ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη, όπου στις 22.00 θα αντιμετωπίσει την Αϊντραχτ με στόχο την 1η θέση του ομίλου που εξασφαλίζει το απευθείας εισιτήριο στη φάση των «16» του Conference League. Οι δύο ομάδες έχουν «κλειδώσει» την πρόκριση, οπότε το βασικό διακύβευμα στην αποψινή μονομαχία τους είναι η αποφυγή της 2ης θέσης που θα φέρει στον κάτοχό της έναν έξτρα αντίπαλο από το Γιουρόπα Λιγκ (τον 3ο κάποιου ομίλου). Ο ΠΑΟΚ προηγείται στον όμιλο και με δεδομένο ότι έχει στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική την Ελσίνκι θα κάνει ένα τεράστιο βήμα για την 1η θέση, ακόμη και με ισοπαλία. «Ηρθαμε για να δώσουμε μάχη και να πάρουμε την πρωτιά! Στο παιχνίδι της Τούμπας δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε ποτέ και η νίκη ήρθε στα τελευταία λεπτά. Θα είναι ένα τεράστιο βήμα για εμάς μια νίκη στη Γερμανία κι ας έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση. Το ότι παραμένουμε αήττητοι στην Ευρώπη δεν σημαίνει κάτι. Είναι ένας αγώνας μεγάλων απαιτήσεων», δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος πήρε για πρώτη φορά σε αποστολή τον Μάρκος Αντόνιο και δεν υπολογίζει μόνο τον τραυματία Μπάμπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή