Τσάμπιονς Λιγκ: Φαβορί με την πλάτη στον τοίχο

Τσάμπιονς Λιγκ: Φαβορί με την πλάτη στον τοίχο

Ποια «βαριά χαρτιά» του Τσάμπιονς Λιγκ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διοργάνωσης

4' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία αγωνιστική έμεινε προκειμένου να ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και πολλά «βαριά» ονόματα της διοργάνωσης κινδυνεύουν να μείνουν εκτός συνέχειας.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Νάπολι, η Μίλαν, αλλά και η Πόρτο θα χρειαστεί να παλέψουν μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο και ίσως σε κάποιες από αυτές να μην αρκεί μόνο η δική τους νίκη, αλλά να χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων, ενώ Μπενφίκα και Σεβίλλη έχουν ήδη αποκλειστεί.

Συγκεκριμένα στον πρώτο όμιλο, η Μπάγερν (13 β.) έχει ήδη «καθαρίσει» εδώ και καιρό, από εκεί και πέρα όμως το… χάος. Η Κοπεγχάγη έχει 5 πόντους, όσους και η Γαλατασαράι, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 4 βαθμούς και βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αφού ακόμα και αν κερδίσει την Μπάγερν την τελευταία αγωνιστική στο «Ολντ Τράφορντ», θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα στη Δανία ανάμεσα στην Κοπεγχάγη και στους Τούρκους για να ξέρει αν θα είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα. Και αυτό γιατί για να μπορέσει να βγει δεύτερη θα πρέπει να μην υπάρξει νικητής στο άλλο ζευγάρι, προκειμένου να «κολλήσουν» Κοπεγχάγη και Γαλατά στους 6 βαθμούς.

Σε περίπτωση που είτε οι Δανοί είτε οι Τούρκοι πάρουν το τρίποντο, φτάνουν τους 8 βαθμούς και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μείνει στην 3η θέση. Επίσης, αν ηττηθεί από την (αδιάφορη) Μπάγερν, μένει εκτός Ευρώπης. Επίσης εκτός Γιουρόπα μένει και αν ισοβαθμήσει με τη Γαλατά, καθώς οι Τούρκοι υπερτερούν με μία νίκη και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια.  

Στον δεύτερο όμιλο, τα πράγματα είναι πιο απλά. Αρσεναλ και Αϊντχόφεν είναι στους «16», ενώ η Λανς (5 β.) και η Σεβίλλη (2 β.), που παίζουν μεταξύ τους στη Γαλλία την τελευταία αγωνιστική, θα παλέψουν για την 3η θέση και το Γιουρόπα. Οι Γάλλοι θέλουν δύο αποτελέσματα, καθώς τους αρκεί και η ισοπαλία, ενώ οι Ισπανοί συνεχίζουν στην Ευρώπη μόνο σε περίπτωση που νικήσουν, καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Μικρός… χαμός γίνεται στον 3ο όμιλο. Η Ρεάλ είναι ήδη στους «16», όμως Νάπολι (7 β.) και Μπράγκα (4 β.) θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο την τελευταία αγωνιστική στο «Ντιέγκο Μαραντόνα». Βέβαια τα περισσότερα σενάρια ευνοούν τους Ιταλούς, καθώς βολεύονται και με την ισοπαλία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πορτογαλία είχαν επικρατήσει με 2-1. Τέλος «ζωντανή» στη διεκδίκηση της 3η θέσης έχει παραμείνει και η Ουνιόν (2 β.), όμως για να πάει στο Γιουρόπα θα πρέπει να κερδίσει την (αδιάφορη) Ρεάλ στο Βερολίνο και να χάσει η Μπράγκα από τη Νάπολι. Σε αυτή την περίπτωση οι Γερμανοί είναι 3οι και στην 4η θέση και εκτός Ευρώπης μένουν οι Πορτογάλοι.

Στον 4ο όμιλο, Ιντερ και Σοσιεδάδ έφτασαν στους 11 βαθμούς και πήραν τα εισιτήρια για τους «16» της διοργάνωσης. Πλέον θα παίξουν την πρωτιά στο μεταξύ τους παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική στο Μιλάνο. Στην 3η θέση και πολύ κοντά στο Γιουρόπα είναι η Σάλτσμπουργκ (4 β.) και στην τελευταία η Μπενφίκα (1 β.). Μοναδική ελπίδα για τους Πορτογάλους να πάρουν την 3η θέση είναι να νικήσουν τη Σάλτσμπουργκ με 3 γκολ διαφορά την τελευταία αγωνιστική στην Αυστρία.

Από το 5ο γκρουπ στο Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχίσουν η Ατλέτικο και η Λάτσιο, και στο τελευταίο παιχνίδι όπου παίζουν μεταξύ τους στη Μαδρίτη θα κριθεί η πρώτη θέση, με τους Ισπανούς να έχουν 11 βαθμούς και τους Ιταλούς 10. Στην 3η θέση είναι δεδομένα η Φέγενορντ που θα παίξει στα μπαράζ για το Γιουρόπα.

Στον 6ο όμιλο, που είχε χαρακτηριστεί από την αρχή της διοργάνωσης, ως αυτός «του θανάτου», η Ντόρτμουντ έκανε την έκπληξη και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» μια στροφή πριν από το τέλος των ομίλων. Από εκεί και πέρα όμως Παρί ΣΖ (7 β.), Νιούκαστλ (5 β.) και Μίλαν (5 β.), κινδυνεύουν να μείνουν ακόμα και εκτός διοργάνωσης. Στις 13 Δεκεμβρίου, η Ντόρτμουντ θα φιλοξενήσει την Παρί Σεν Ζερμέν και η Νιούκαστλ θα υποδεχθεί τη Μίλαν. Οι Γάλλοι, αν καταφέρουν και κερδίσουν στη Γερμανία, προκρίνονται και βγαίνουν και πρώτοι. Αν το παιχνίδι αυτό λήξει ισόπαλο και η Νιούκαστλ κερδίσει στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» τη Μίλαν, τότε και οι δύο ομάδες θα έχουν από 8 βαθμούς και το εισιτήριο πηγαίνει στους Αγγλους. Η Μίλαν για να προκριθεί πρέπει να νικήσει εκτός έδρας τη Νιούκαστλ και την ίδια ώρα η Ντόρτμουντ να επικρατήσει της Παρί. Αν η αναμέτρηση της Βεστφαλίας έρθει ισόπαλη και η Μίλαν νικήσει, τότε οι «ροσονέρι» θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στον 7ο όμιλο τα πάντα έχουν κριθεί. Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία είναι στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης, με τους «πολίτες» να είναι δεδομένα πρώτοι, ενώ στην 3 θέση θα τερματίσει, ό,τι και να γίνει την τελευταία αγωνιστική, η Γιουνγκ Μπόις, καθώς οι Ελβετοί ακόμα και αν χάσουν στη Λειψία και ο Ερυθρός Αστέρας νικήσει στο «Μαρακανά» τη Σίτι, υπερέχουν στην ισοβαθμία με τους Σέρβους.

Τέλος στον 8ο όμιλο, η Μπαρτσελόνα είναι ήδη στους «16» και η «μάχη» θα γίνει για 2η θέση μεταξύ της Πόρτο και της Σαχτάρ που έχουν από 9 βαθμούς. Την τελευταία αγωνιστική παίζουν μεταξύ τους στο «Νταγκάο», με τους γηπεδούχους να κυνηγούν δύο αποτελέσματα, καθώς υπερέχουν στην ισοβαθμία των Ουκρανών που για να συνεχίσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να φύγουν με το «διπλό» από την Πορτογαλία. 

Ποιοι έχουν ήδη τσεκάρει εισιτήριο

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στους «16»: Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι, Λειψία, Ρεάλ, Σοσιεδάδ, Ιντερ, Ατλέτικο, Λάτσιο, Μπαρτσελόνα, Ντόρτμουντ, Αρσεναλ, Αϊντχόφεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή