Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε Γαλλικές Αλπεις και Γιούτα οι Χειμερινοί Αγώνες του 2030 και 2034

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε Γαλλικές Αλπεις και Γιούτα οι Χειμερινοί Αγώνες του 2030 και 2034

Οι Γαλλικές Αλπεις θα φιλοξενήσουν τους Αγώνες του 2030, ενώ η Σολτ Λέικ Σίτι θα διοργανώσει αυτούς του 2034

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Γαλλικές Αλπεις θα φιλοξενήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2030, ενώ η Γιούτα με την πρωτεύουσά της, τη Σολτ Λέικ Σίτι, θα διοργανώσουν τους Αγώνες του 2034, σύμφωνα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ χθεςς Τετάρτη, οι μόνες υποψηφιότητες που υπάρχουν πλέον για τους Αγώνες των χειμερινών αθλημάτων έπειτα έξι και 10 χρόνια είναι αυτές από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, δεδομένης και της απόσυρσης του Σαπόρο (Ιαπωνία) εξαιτίας των σκανδάλων που επισκίασαν τους Θερινούς Αγώνες που έγιναν στο Τόκιο πρόπερσι.

«Η ΔΟΕ θα ξεκινήσει τώρα πιο λεπτομερείς συζητήσεις με τους Προτιμώμενους Οικοδεσπότες, με επικεφαλής τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές τους, με στόχο να ανατεθούν και οι δύο διοργανώσεις στην 142η Σύνοδο της ΔΟΕ τον Ιούλιο στο Παρίσι», ανέφερε η ΔΟΕ.

Η γαλλική υποψηφιότητα προτιμήθηκε σε βάρος των άλλων δύο υποψηφίων, της Σουηδίας και της Ελβετίας. Αντιθέτως, μόνο το Σολτ Λέικ Σίτι-Γιούτα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει θέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των Αγώνων του 2034.

Η Γαλλία, η οποία υποδέχεται τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 σε μερικούς μήνες στο Παρίσι, έχει φιλοξενήσει τρεις ακόμη φορές τους Χειμερινούς Αγώνες: Σαμονί το 1924, Γκρενόμπλ το 1968 και Αλμπερβίλ το 1992.

Το Σολτ Λέικ Σίτι φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2002 – επίσης εν μέσω σκανδάλων διαφθοράς τότε.

Αγώνες και στη Νίκαια

Η πρόταση για τους Αγώνες του 2030 περιλαμβάνει αγωνίσματα που θα γίνουν στις περιοχές Μεριμπέλ, Κουρσβέλ, Βαλ ντ’ Ιζέρ και Λα Κλουσάζ. Το Ολυμπιακό Χωριό θα βρίσκεται όμως στην πόλη της Νίκαιας, η οποία θα φιλοξενήσει και τους αγώνες του πατινάζ.

«Αυτό που πραγματικά ξεχώρισε στις υποψηφιότητες των Γαλλικών Αλπεων και του Σολτ Λέικ Σίτι-Γιούτα ήταν το όραμά τους για την εμπειρία που θα βιώσουν οι αθλητές, η ευθυγράμμισή τους με περιφερειακά και εθνικά κοινωνικοοικονομικά αναπτυξιακά σχέδια και η πολύ ισχυρή υποστήριξή τους από το κοινό και από όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης», ανέφερε εκπρόσωπος της ΔΟΕ.

Με πληροφορίες από CNN, AFP, Inside The Games

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή