Είπε «αντίο» στο Europa League η ΑΕΚ

Είπε «αντίο» στο Europa League η ΑΕΚ

H παραμονή της στην Ευρώπη θα κριθεί στην 6η αγωνιστική, με αντίπαλο τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νύχια και δόντια πάλεψε η ΑΕΚ για μια νίκη που θα την κρατούσε «ζωντανή» στο κυνήγι της 2ης θέσης και η αλήθεια είναι ότι με την εικόνα της στο α’ ημίχρονο, την άξιζε και με το παραπάνω! Τελικά όχι μόνο δεν την πήρε, έχασε και 1-0 από την Μπράιτον στη Ν. Φιλαδέλφεια, αποτέλεσμα που περιορίζει πλέον τις φιλοδοξίες της μόνο στην κατάκτηση της 3ης θέσης του ομίλου που οδηγεί στο Conference League. Η παραμονή της στην Ευρώπη θα κριθεί στην 6η αγωνιστική, με αντίπαλο τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στο α’ ημίχρονο και πίεσε για ένα γκολ που θα την έβαζε σε θέση οδηγού. Πάτησε αρκετές φορές στην περιοχή των «γλάρων» και δημιούργησε ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες, με καλύτερες το δοκάρι του Τσούμπερ στο 43’ και την κοντινή άστοχη κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς στην εξέλιξη της ίδιας φάσης. Στο διάστημα αυτό, η Μπράιτον ήταν απειλητική μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο όπου δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες, με καλύτερη το παραλίγο αυτογκόλ του Βίντα στο 3’. Η «Ένωση» ακολούθησε τον γρήγορο ρυθμό των Άγγλων και από το 15’ ήταν καταιγιστική, φτάνοντας στην ανάπαυλα με την αίσθηση ότι αυτό το 0-0 την αδικεί!

Η ευκαιρία του Γκατσίνοβιτς στο 51’ έδειξε ότι η ΑΕΚ θα έμενε στους ίδιους ρυθμούς, αλλά η αλλαγή του σκηνικού ήλθε με έναν γνώριμο τρόπο, από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Η παράβαση καταλογίστηκε σε ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Σιμάνσκι στον Ζοάο Πέδρο στο 55’, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε. Ήταν το 3ο γκολ της Μπράιτον στα δύο παιχνίδια της με την ΑΕΚ, όλα από το σημείο του πέναλτι! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η στατιστική λέει ότι από τα 8 γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα του Αλμέιδα στον όμιλο, τα 6 έχουν σημειωθεί με πέναλτι!

Η αποβολή του Γκατσίνοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 65’ έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την ΑΕΚ. Για να ανατρέψει το σκορ και να νικήσει μιας και η ισοπαλία δεν της ήταν αρκετή βαθμολογικά, έπρεπε να ανέβει ένα ψηλό βουνό. Αν και έπαιξε με παίκτη λιγότερο για 30 λεπτά, δεν τα παράτησε. Το πάλεψε και παραλίγο να ισοφαρίσει στο 74’, όταν το σουτ του Πινέδα έφυγε για λίγο άουτ. Η ευκαιρία του Βίντα στο 90’ ήταν η τελευταία πινελιά ενός αγώνα που με βάση την εικόνα του, θα μπορούσε να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (83′ Πισάρο), Άμραμπατ (72′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (72′ Αραούχο), Τσούμπερ (72′ Πόνσε).

Μπράιτον: Βερμπρούγκεν, Ιγκόρ, Ντανκ, Βέλτμαν, Χίνσελγουντ, Γκρος, Γκίλμουρ (87′ Μπαλέμπα), Μιτόμα (69′ Νταχούντ), Αντίνγκρα, Φέργκιουσον (87′ Ντούφους), Πέδρο (77′ Μίλνερ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή