Παναθηναϊκός: Δεν κατάφερε την επική ανατροπή κόντρα στην Βιγιαρεάλ

Παναθηναϊκός: Δεν κατάφερε την επική ανατροπή κόντρα στην Βιγιαρεάλ

Μοναδικός στόχος το Conference League, με τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει την 3η θέση του ομίλου

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όσκαρ μιας επικής ανατροπής κυνήγησε απέναντι στη Βιγιαρεάλ ο Παναθηναϊκός στο «Estadio Ceramica», αλλά δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει τελικά και να γράψει ιστορία. Μετά από ένα εφιαλτικό 3-0 στο 47’ σε ματς που δεν έδειχνε για τέτοιο, οι «πράσινοι» κατάφεραν να μειώσουν σε 3-2 και να διεκδικήσουν μέχρι τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας ή και τη νίκη ακόμα που θα τους κρατούσε ζωντανούς στη μάχη για την παραμονή τους στο Γιουρόπα λιγκ. Αν και υπήρξαν οι ευκαιρίες, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και ολοκληρώθηκε έτσι ένας κύκλος έξι συνεχόμενων ηττών για τις τρεις ελληνικές ομάδες που έτρεφαν ελπίδες να συνεχίσουν την παρουσία τους και στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως και στην προηγούμενη αγωνιστική, έτσι και σ’ αυτήν οι τρεις ομάδες μας δεν κατάφεραν να πάρουν έστω έναν βαθμό σε έξι προσπάθειες, με λογική εξέλιξη να χαμηλώσουν όλες το βλέμμα τους και να κοιτάξουν ένα σκαλοπάτι παρακάτω. Μοναδικός στόχος για όλες τους απέμεινε το Conference League, με τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει την 3η θέση του ομίλου στην τελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα. Μετά την ήττα της ισραηλινής ομάδας από τη Ρεν με 3-0 (29’ Τεριέ, 47’ Γκουιρί, 90’+3 Ριεντέρ) στη Βουδαπέστη, θα συνεχίσει στην Ευρώπη με δύο αποτελέσματα, νίκη ή ισοπαλία. Μένει εκτός μόνο εάν ηττηθεί.

Αν και το παιχνίδι έμοιαζε αρκετά ισορροπημένο στο α’ ημίχρονο, οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ 2-0 μετά από δύο κακές αμυντικές τους στιγμές και ενώ νωρίτερα (4’) παραλίγο να δεχτούν άλλο ένα γκολ σαν εκείνο με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, σε λάθος κοντρόλ του Μπρινιόλι με τη μπάλα στα πόδια! Η πρώτη απειλή από το σουτ του Πέρεθ εξουδετερώθηκε από τον Ρέινα στο 9’, αλλά εκεί που το παιχνίδι έμοιαζε αρκετά ισορροπημένο (4-3 οι τελικές), ήλθε το πρώτο γκολ των Ισπανών, με σκόρερ τον Ακομαχ στο 29’ μετά από ασίστ του δαιμόνιου Μπαένα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήλθε και το 2-0 στην επόμενη ευκαιρία των Ισπανών, με εξαιρετικό σουτ του Κομεσάνια στο 33’, γκολ που έριξε τον Παναθηναϊκό στα σκοινιά, να κυνηγάει ένα θαύμα!

Το σενάριο εξελίχθηκε με εφιαλτικό τρόπο, όταν στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου και μετά από ένα τραγικό λάθος του Αράο, ο Μπαένα έδωσε έτοιμο γκολ στον Μοράλες που έγραψε το 3-0 στο 47’. Και εκεί που το σκηνικό είχε αρχίσει να… μαυρίζει επικίνδυνα, ο σκηνοθέτης γύρισε το κουμπί και μετέτρεψε ένα «τελειωμένο» παιχνίδι σε θρίλερ! Η αρχή έγινε στο 59’, όταν ο Αϊτόρ σκόραρε σε βάρος της παλιάς του ομάδας, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε μετά από υπόδειξη του VAR που τον συνέλαβε οριακά εκτεθειμένο.

Η φάση αυτή ήταν όμως η απαρχή της «πράσινης» αντεπίθεσης που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται με την είσοδο των Ιωαννίδη και Τζούρισιτς στο παιχνίδι. Λίγα λεπτά αργότερα, το VAR λειτούργησε αυτή τη φορά υπέρ του Παναθηναϊκού, υποδεικνύοντας στον Σλοβάκο Κρούζλιακ ότι έγινε πέναλτι σε απρόσεχτο μαρκάρισμα του Μπαένα στον Αϊτόρ. Στην εκτέλεση του Ιωαννίδη, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Ρέινα, στο ριμπάουντ όμως ο Παλάσιος τους πρόλαβε όλους και έκανε το 3-1 στο 66’.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αϊτόρ έχασε γκολ απ’ αυτά που λέμε ότι δεν χάνονται, μετά από πάσα «πάρε βάλε» του Ιωαννίδη, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ στο 81’ μετά από εξαιρετική ασίστ του Βιλένα, βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι! Οι αναμνήσεις από το «Βελοντρόμ» άρχισαν να στοιχειώνουν ξανά τον Μαρθελίνιο, αλλά αυτή τη φορά η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού δεν απέφερε καρπούς, παρότι στις καθυστερήσεις ο Γκαμπία μόλις που πρόλαβε τον Ιωαννίδη με σωτήριο τάκλιν σε ένα τετ α τετ. Νωρίτερα, ο Μπρινιόλι (αποθεώθηκε από 2 χιλ. Έλληνες φιλάθλους) έκανε μια απίστευτη τριπλή απόκρουση, όταν όλοι οι συμπαίκτες του είχαν βγει μπροστά και η Βιγιαρεάλ βρήκε χώρο για αντεπίθεση.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρέινα, Φόιθ, Αλμπιόλ (46′ Γκάμπια), Κουένκα, Μορένο, Ακομαχ, Παρέχο, Κομεσάνα, Τριγκέρος, Άλεξ Μπαένα (68′ Μορένο), Μοράλες (68′ Μπρέρετον).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (88′ Χουάνκαρ), Τσέριν (75′ Βιλένα), Πέρεθ, Μπερνάρ (60′ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (88′ Μαντσίνι), Σπόραρ (60′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ.

Η βαθμολογία: Ρεν 12, Βιγιαρεάλ 9, Παναθηναϊκός 4, Μακάμπι Χάιφα 1 (σημ: εκκρεμεί ο αγώνας Βιγιαρεάλ-Μακάμπι που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου). Η τελευταία αγωνιστική: 13 Δεκεμβρίου 19:45 Ρεν-Βιγιαρεάλ, Παναθηναϊκός-Μακάμπι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή