Ποδόσφαιρο… χωρίς αναπνοή

Εικόνες ντροπής σημάδεψαν για μια ακόμη φορά το ελληνικό πρωτάθλημα, με τα όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό - Πρωταθλητής χειμώνα ο Παναθηναϊκός με το ευρύ 4-0 επί του ΟΦΗ

4' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος γύρος της Σούπερ Λιγκ 1 που ολοκληρώνεται αύριο (4/12) με δύο παιχνίδια, ανέδειξε τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή χειμώνα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τα όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, για μια ακόμη φορά βαριά «πληγωμένο» από την βία και τους αμετανόητους εραστές της.

Οι «πράσινοι» συνέτριψαν τον ΟΦΗ με 4-0 , εκμεταλλεύτηκαν την ισοπαλία του Ολυμπιακού στον Βόλο και αποσπάστηκαν τρεις βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους».

Απο την απώλεια του Ολυμπιακού έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζουν σήμερα Αρη και Λαμία εντός έδρας. Αν επικρατήσουν, θα τον προσπεράσουν, αφήνοντάς τον στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τις διαφορές πάντως να παραμένουν μικρές.

Ολα αυτά ωστόσο περνούν σε δεύτερη μοίρα μετά τα όσα έγιναν στον Βόλο όπου εικόνες ντροπής σημάδεψαν για μια ακόμη φορά αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος. Η τοπική ομάδα και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 σε μια αναμέτρηση που διήρκησε συνολικά πάνω από τρεις ώρες.

Το παιχνίδι διεκόπη για σχεδόν μία ώρα, όταν στις καθυστερήσεις και μετά την ακύρωση του τέρματος του Ελ Κααμπί ως οφσάιντ από τον διαιτητή Παπαπέτρου, οπαδοί των «ερυθρόλευκων» συγκρούστηκαν με την αστυνομία, εντός και εκτός γηπέδου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, την ρίψη δεκάδων χημικών που έστειλε παίκτες και διαιτητές στα αποδυτήρια, μη μπορώντας να πάρουν αναπνοή, πολλά σπασμένα καθίσματα και κάθε λογής αντικείμενο ριγμένο από τους χούλιγκανς.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο τερματοφύλακας των Θεσσαλών, Ιβάν Κόστιτς, αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο, εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας και των δακρυγόνων, και στα αποδυτήρια χρειάστηκε η χορήγηση οξυγόνου για να συνέλθει. Οι κερκίδες στις οποίες βρίσκονταν μικρά παιδιά άδειασαν ενώ όταν η ατμόσφαιρα καθάρισε, μετά από συμφωνία των δύο ομάδων, οι ποδοσφαιριστές βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, αλλάζοντας πάσες μεταξύ τους.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το ματς είχε από μία αποβολή για κάθε ομάδα, τρία πέναλτι που δόθηκαν μέσω VAR, ένα αυτογκόλ και δύο γκολ του Ολυμπιακού μετά το 2-2, τα οποία ακυρώθηκαν ως οφσάιντ μέσω VAR.

Στο 20′ ο Μωραΐτης άνοιξε το σκορ μετά από απόκρουση του Πασχαλάκη στην εκτέλεση πέναλτι του ίδιου, με τον Ολυμπιακό να έχει μείνει με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ρέτσου. Ο Ελ Κααμπί στο 44′ ισοφάρισε επίσης με πέναλτι, με τους Θεσσαλούς να μένουν και αυτοί με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Μύγα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 51′ ο Μωραΐτης έβαλε ξανά τον Βόλο μπροστά στο σκορ και πάλι με πέναλτι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Καλογερόπουλος με αυτογκόλ σημείωσε το 2-2 για τους Πειραιώτες.

Πριν την ακύρωση του τέρματος του Ελ Κααμπί και συγκεκριμένα στο 65΄, ακυρώθηκε και γκολ του Μασούρα ως οφσάιντ μετά από εξέταση στο VAR.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της, καταφέρθηκε κατά της διαιτησίας κάνοντας λόγο για «εγκληματική οργάνωση που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο», ρίχνοντας ευθείες βολές κατά του υπουργείου Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη.

«Τεσσάρα» με οδηγό τον Ιωαννίδη

Στην Λεωφόρο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε μόλις τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ για το Γιουρόπα Λιγκ, χρησιμοποιώντας στην 11αδα τους Λοντίγκιν, Βιλένα, Τζούριτσιτς και Ιωαννίδη που ήταν και ο πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας δύο γκολ και έχοντας μια ασίστ φτάνοντας τα 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο φορ του Παναθηναϊκού άνοιξε το σκορ στο 34΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που το κέρδισε ο ίδιος από τον Πασαλίδη. Στο 61΄ο Αϊτόρ με ωραία προσπάθεια και ιδανικό τελείωμα έκανε το 2-0 ενώ στο 69΄υστερα από εξαιρετική ασίστ του Ιωαννίδη, ο Παλάσιος το 3-0. Το κερασάκι στην τούρτα πέτυχε στο 91΄ο Ιωαννίδης διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (71’ Χουάνκαρ), Ρούμπεν (78’ Ζέκα), Βιλένα, Παλάσιος (78’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (64’ Μαντσίνι), Τζούρισιτς (64’ Μπερνάρ) Ιωαννίδης

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν,  Βούρος, Πασαλίδης (λ.τρ. 40’ Καρώ), Θοράριρσον, Μαρινάκης (66’ Λάρσον), Αμπάντα, Μεγιάδο (79’ Νέιρα), Γκλάζερ, Γκαγιέγκος (66’ Ριέρα), Φελίπε, Ντίκο (66’ Τοράλ)

Ματσάρα στο Περιστέρι, στην εξάδα ο Αστέρας

Στο Περιστέρι, Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα πρόσφεραν ένα συναρπαστικό παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις ωστόσο έμειναν στο  ισόπαλο 1-1. Αυτή ήταν η τρίτη σερί ισοπαλία για τους γηπεδούχους οι οποίοι με τον Σάσα Ιλιτς στον πάγκο τους παραμένουν αήττητοι. Ο Ατρόμητος πήρε το προβάδισμα στο 64′ με τον Ρομπάιγ και εν συνεχεία έχασε και άλλες κλασικές ευκαιρίες για να «σφραγίσει» τη νίκη. Δεν το κατάφερε και οι φιλοξενούμενοι στο 87′ ισοφάρισαν με πέναλτι που κέρδισε ο Λέο από τον Ντε Μποκ και εκτέλεσε εύστοχα ο Εραμούσπε.

Στα παιχνίδια του Σαββάτου, ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλεύθηκε ένα λάθος του τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού Χόβαν στο 78′ και με γκολ του Μιριτέγιο πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης που τον ανέβασαν στην 6η προνομιούχο θέση της βαθμολογίας.

Ο Παναιτωλικός πανηγύρισε μια σπουδαίας σημασίας νίκη στην έδρα του απέναντι στην Κηφισιά.

Οι Αγρινιώτες επικράτησαν με 3-0 (45΄+1΄ πεν, Πέδρο, 61′ Φ. Ντουάρτε, 76΄Μ. Ντουάρτε) και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα αφήνοντας την ομάδα των Βορείων Προαστίων στην τελευταία θέση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (13η αγωνιστική)

Παναιτωλικός – Κηφισιά 3-0
Αστέρας Τρ. – Πανσερραϊκός 1-0
Βόλος – Ολυμπιακός 2-2
Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 4-0
ΠΑΟΚ – Λαμία (4/12, 18.00)
ΑΕΚ – Αρης (4/12, 21.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παναθηναϊκός 31
2. Ολυμπιακός 28
3. ΑΕΚ 27
4. ΠΑΟΚ 26
5. Αρης 20
6. Αστέρας Τρ. 17
7. Λαμία 16
8. ΟΦΗ 15
9. Πανσερραϊκός 13
10. Ατρόμητος 12
11. Βόλος 11
12. Παναιτωλικός 9
13. ΠΑΣ Γιάννινα 8
14. Κηφισιά 8
**Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό. ΑΕΚ, Αρης, ΠΑΟΚ, Λαμία,  ένα ματς λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14η, 9-10-11/12)

Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα (9/12, 17.30)
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός  (9/12, 20.00)
Παναιτωλικός – ΑΕΚ (10/12, 16.00)
Πανσερραϊκος – Ολυμπιακός (10/12, 17.30)
Λαμία – Βόλος (10/12, 19.30)
Αστέρας Τρ. – ΠΑΟΚ (10/12, 20.30)
Αρης – ΟΦΗ (11/12, 18.00)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT