Δεν τα πήγαν καλά χθες οι Ελληνες κολυμβητές

Δεν τα πήγαν καλά χθες οι Ελληνες κολυμβητές

Η χθεσινή δεν ήταν ημέρα διακρίσεων για τους κολυμβητές μας που αγωνίζονται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στο Οτοπένι της Ρουμανίας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή δεν ήταν ημέρα διακρίσεων για τους κολυμβητές μας, που αγωνίζονται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στο Οτοπένι της Ρουμανίας. Ο Απόστολος Χρήστου ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με την 8η θέση στα 50 μ. ύπτιο και ο Κριστιάν Γκολομέεβ δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 50 μ. ελεύθερο. Ο Χρήστου θα «πέσει» σήμερα στους προκριματικούς των 100 μ. υπτ. Στόχος του είναι αρχικά να φτάσει μέχρι τον τελικό κι εκεί να κατακτήσει μια διάκριση, καθώς διαθέτει τον 2ο καλύτερο χρόνο από τους μετέχοντες (49.66).

Ο Απόστολος Χρήστου είχε τις δυνατότητες να κατακτήσει ένα μετάλλιο στα 50 μ. υπτ. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 22.87, επίδοση που θα τον ανέβαζε στη 2η θέση του βάθρου. Ο αθλητής μας κολύμπησε την απόσταση σε 23.37 και περιορίστηκε στην 8η θέση. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Μεουέν Τομάκ (22.84), το ασημένιο ο Γερμανός Ολε Μπραουνσβάιχ (23.00) και το χάλκινο μοιράστηκαν οι Λορέντζο Μόρα (Ιταλία) και Τιερί Μπολέν (Ελβετία) με 23.10.

Στα 50 μ. ελευθ. ο Κριστιάν Γκολομέεβ έμεινε μακριά από τις επιδόσεις του και κολύμπησε σε 21.21, χρόνος που τον έφερε στη 10η θέση. Η οκτάδα του τελικού «έκλεισε» στα 21.16. Τον ίδιο χρόνο με τον Ελληνα αθλητή έκαναν και οι Κέντζο Σίμονς (Ολλανδία), Τομ Φάνον (Ιρλανδία) Ματέι Ντούσα (Σλοβακία). Τον καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Βρετανός Μπεν Πράουντ (20.66), με δεύτερο τον Ιταλό Λορέντζο Τζατσέρι (20.85).

Εκτός από τον Απόστολο Χρήστου σήμερα θα αγωνιστούν και οι Απόστολος Παπαστάμος, Ανδρέας Βαζαίος (200 μ. μεικτής ατομικής) και Απόστολος Σίσκος (100 μ. υπτ.). «Η διοργάνωση αποτελεί ένα καλό τεστ για να δούμε πού βρισκόμαστε ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος», υπογράμμισε ο Απόστολος Σίσκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή