ΕuroLeague: Αναζητά το restart ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπάγερν

ΕuroLeague: Αναζητά το restart ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπάγερν

O Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για τη μάχη με την Μπάγερν Μονάχου (8/12, 21:15)

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δυο απανωτές ήττες απέναντι σε Μονακό και Ρεάλ Μαδρίτης… εκτροχίασαν προσωρινά τους Πειραιώτες, όμως η παράδοση μεταξύ των δυο ομάδων κάνει τον Ολυμπιακό να χαμογελά.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, με τους «ερυθρόλευκους» να μετρούν δέκα νίκες σε δώδεκα ματς απέναντι στη γερμανική ομάδα στη EuroLeague, ενώ την περσινή περίοδο με σκορ 82-71 στο Μόναχο και 102-104 στο ΣΕΦ έκαναν το 2/2 κι έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό. Από την άλλη πλευρά βέβαια τα πρόσφατα αποτελέσματα των δυο αντιπάλων κλείνουν το μάτι στην Μπάγερν.

Ο Ολυμπιακός παρά την προσπάθεια δεν τα κατάφερε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, τη στιγμή που οι Βαυαροί απόντος του Μίροτιτς επικράτησαν της Αρμάνι Μιλάνο και έπιασαν στην ισοβαθμία τις ελληνικές ομάδες. 

Ο Ιμπάκα δεδομένα αποτελεί πονοκέφαλο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ προσοχή θέλει και ο Κάρσεν Εντουαρντς που έλαβε το βραβείο του MVP με μια συγκλονιστική εμφάνιση στην παράταση κι έδειξε τα… δόντια του πριν από τον Ολυμπιακό. Από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι βέβαια ενδεχομένως να έχουν κι ένα μυστικό «χαρτί» στην τράπουλα, καθώς δεν αποκλείεται ο Φίλιπ Πετρούσεβ να κάνει το ντεμπούτο και να εμφανιστεί ως ο «X Factor» στο σύνολο του Μπαρτζώκα.

Μπαρτζώκας: «Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για το ρόστερ»

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στο ρόστερ και στις προσπάθειες που κατέβαλε ο σύλλογος να το συντηρήσει στο επιθυμητό επίπεδο. «Εμείς, με βάση τα οικονομικά μας δεδομένα, με βάση το μπάτζετ, με βάση αυτά που μας έδινε η αγορά, κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Αν είχαμε τρία εκατομμύρια δεξιά κι αριστερά, πιθανό να είχαμε καλύτερο ρόστερ. Αυτή τη στιγμή, το ρόστερ μας είναι αυτό. Δεν θέλω να μπω σε συγκρίσεις, πόσο κάνει το ρόστερ της Ρεάλ, δεν θέλω να μπω σε άλλα δεδομένα, αυτή τη στιγμή όμως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι.

Ξεκινήσαμε με όλα τα μειονεκτήματα του κόσμου, παίκτες έρχονται. Λέω λοιπόν το εξής: Πήραμε τρεις παίκτες μέσα στη χρονιά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις προσθήκες. Δεν υπάρχουν μαγικά, υπάρχουν κάποια δεδομένα με βάση τη λογική, υπάρχει και το συναίσθημα. Εχουμε έναν μαραθώνιο, έχουμε κερδίσει ό,τι τίτλο υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια. Ο κόσμος έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα κι αυτός χρειαζόμαστε. Οταν φορμαριστούμε, θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Ανεβασμένη η Μπάγερν 

Ολο και καλύτερη παρουσιάζεται η Μπάγερν το τελευταίο διάστημα στο γερμανικό πρωτάθλημα, δείχνοντας τα πρώτα δυνατά στοιχεία της στην εποχή του Πάμπλο Λάσο. Αν και δυσκολεύτηκε απέναντι στη Ράστα Βέχτα (85-81), για ακόμη μια φορά κατάφερε να αναδείξει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά αλλά και τα πρόσωπα που την καθιστούν επικίνδυνη.

Ο Εντουαρντς με 24 πόντους οδήγησε το άρμα, ενώ συμπρωταγωνιστές δίπλα του στάθηκαν οι Μπούκερ (17), Φρανσίσκο (13) και Χάρις (11). Αν προσθέσουμε στο εκρηκτικό μίξερ και τον Ιμπάκα ως κύριο σκόρερ της ομάδας, τότε η δυναμική της γίνεται ακόμα πιο εμφανής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT