Champions League: Εκτός Ευρώπης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρωτιά για τη Σοσιεδάδ

Champions League: Εκτός Ευρώπης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρωτιά για τη Σοσιεδάδ

Η Μπάγερν… τελείωσε τη Γιουνάιτεντ, νίκησε 1-0 στην Αγγλία και την άφησε εκτός Ευρώπης. Στους «16» η Κοπεγχάγη, πρωτιά για τη Σοσιεδάδ

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1ος Όμιλος

Εκτός Ευρώπης η Γιουνάιτεντ, πρόκριση για Κοπεγχάγη!

Η Γιουνάιτεντ ήθελε νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου μένοντας έτσι εκτός Ευρώπης. Οι Βαυαροί χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα από τους «Κόκκινους», πέτυχαν το γκολ της νίκης στο 70ο λεπτό, με το τέρμα του Κίνγκσλεϊ Κομάν, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε και πλάσαρε τον Ονάνα για το τελικό 1-0.

 

Ιστορικής σημασίας πρόκριση πανηγύρισε η Κοπεγχάγη. Οι Δανοί επικράτησαν εντός έδρας με 1-0 της Γαλατασαράι και σε συνδυασμό με την ήττα της Μάντσεστερ πήραν την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League. Το «χρυσό» γκολ της Κοπεγχάγης πέτυχε ο Λούκας Λέραγκερ στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής ωστόσο, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90′ και άφησε τους Δανούς με παίκτη λιγότερο για τα τελευταία λεπτά του αγώνα.

 

Η βαθμολογία

Μπάγερν 6 (12-6) 16
Κοπεγχάγη 6 (8-8) 8
Γαλατασαράι 6 (10-13) 5
Μαν. Γιουνάιτεντ 6 (12-15) 4

2ος Όμιλος 

Εκτός Ευρώπης η Σεβίλλη!
Η πολυνίκης του Europa League, Σεβίλλη χρειαζόταν μόνο νίκη στο «Bollaert-Delelis» για να πάρει το «εισιτήριο» για τα play offs της διοργάνωσης, όμως η Λανς δε λύγισε, πήρε και τη νίκη με 2-1 και θα συνεχίσει στην Ευρώπη, στέλνοντας τους Ισπανούς εκτός Ευρώπης. Η Σεβίλλη είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 57′ με το δοκάρι του Αντριάν Πεδρόσα. Ωστόσο, οι Γάλλοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 63′ με εύστοχο πέναλτι του Φρανκόφσκι. Η ομάδα του Αλόνσο έφτασε  στην ισοφάριση στο 79′ με εύστοχο πέναλτι του Σέρχιο Ράμος και πίεσε μέχρι το τέλος. Ο Ράμος στο τέλος δεν μπόρεσε να σκοράρει και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων η Λανς με τον Φουλζινί διαμόρφωσε το 2-1. 

 

Στο «Philips Stadion» Αϊντχόφεν και η Αρσεναλ έμειναν στο 1-1 σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, καθώς οι δυο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση από την 5η αγωνιστική. Η Aρσεναλ είχε πάρει την πρωτιά, ενώ η PSV τη 2η θέση. Ο Ενκέτια έδωσε το προβάδισμα στην Aρσενaλ στο 42′, με τον Φέρτεσεν να ισοφαρίζει στο 50′. H PSV είχε νέο δοκάρι με τον Σαϊμπάρι, ενώ, ο Κίβιορ στο 83′ είδε το γκολ του με απευθείας εκτέλεση φάουλ να ακυρώνεται.

 

Η βαθμολογία 

Άρσεναλ 6 (16-4) 13
Aϊντχόφεν 6 (8-10) 9
Λανς 6 (6-11) 8
Σεβίλλη 6 (7-12) 2

3ος Ομιλος

Στους «16» η Νάπολι, στο Europa η Μπράγκα

Η Ουνιόν Βερολίνου πίστεψε για λίγο στο θαύμα της συνέχισης στο Europa League, αλλά δεν άντεξε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η «Βασίλισσα» έπαιξε για το πρεστίζ της, ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ στην γερμανική πρωτεύουσα μετά και από χαμένο πέναλτι του Λούκα Μόντριτς (45’) και, με εκτός έδρας νίκη 3-2 (45’+1’ Φόλαντ, 85’ Κραλ  – 61’, 72’ Χοσέλου, 89’ Ντάνι Θεμπάγιος), έγινε η πρώτη ομάδα με το «6 στα 6» στην φάση ομίλων.

 

Αυτό το αποτέλεσμα έκανε στην Μπράγκα πιο… γλυκιά την ήττα της στη Νάπολη από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, η οποία νίκησε δικαίως με 2-0 (9’ αυτ. Σαατσί, 33’ Οσίμεν) και θα συνεχίσει στους «16» του Champions League, με τους Πορτογάλους να… υποβιβάζονται στα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης μέσω της τρίτης θέσης στον τρίτο όμιλο.

 

Η βαθμολογία

Ρεάλ Μαδρίτης 6 (16-7) 18
Νάπολι 6 (10-9) 10
Μπράγκα 6 (6-12) 4
Ουνιόν 6 (6-10) 2

4ος Ομιλος

Πρωτιά η Σοσιεδάδ, θρίλερ πρόκρισης η Μπενφίκα

Στο ντέρμπι της πρωτιάς στον 4ο Όμιλο, Ίντερ και Σοσιεδάδ ήρθαν ισόπαλες 0-0 στο Μιλάνο και οι Ισπανοί ήταν εκείνοι που τερμάτισαν πρώτοι, καθώς είχαν την ισοβαθμία στα… χέρια τους. Σε ένα ματς με ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες, οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν επιθετικά και έμειναν αρκετά προσεκτικές στα μετόπισθεν. Η Ίντερ είχε τη μοναδική καλή στιγμή του αγώνα, με τον Χακάν Τσαλχάνογλου στο 39′. Ο Τούρκος πάτησε περιοχή μετά από μια έξοχη πάσα που έλαβε, σουτάρε προς την εστία παρόλα αυτά το σουτ του κόπηκε από τους αμυνόμενους.

 

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπενφίκα πήρε πρόκριση – θρίλερ στην έδρα της Ζάλτσμπουργκ. Οι «Αετοί» επικράτησαν 3-1 έχοντας την ισοβαθμία στο πλευρό τους. Το σκορ άνοιξε ο Άνχελ Ντι Μαρία με απευθείας εκτέλεση κόρνερ και ο Ράφα Σίλβα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, διπλασίασε τα τέρματα των Πορτογάλων. Στην επανάληψη, η Ζάλτσμπουργκ κατάφερε να μειώσει με σκόρερ τον Λούκα Σούσιτς στο 57ο λεπτό. Ωστόσο, η Μπενφίκα σόκαρε τους Αυστριακούς με γκολ που πέτυχε ο Αρτούρ Καμπράλ στις καθυστερήσεις, στέλνοντας την ομάδα στο Εuropa. 

 

Η βαθμολογία

Σοσιεδάδ 6 (7-2) 12
Ίντερ 6 (8-5) 12
Μπενφίκα 6 (7-11) 4
Ζάλτσμπουργκ 6 (4-8) 4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή