Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Τρεις τελικοί, ένα… φιλικό

Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Τρεις τελικοί, ένα… φιλικό

Τι αποτελέσματα κυνηγούν απόψε ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προκειμένου να συνεχίσουν στην Ευρώπη - Ανετος ο ΠΑΟΚ, θα περιμένει αν θα έχει... παρέα στους «16» του Conference

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Τρεις ελληνικές ομάδες, τρεις «τελικοί» για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ και ένας αγώνας-γιορτή στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο του Conference League, ολοκληρώνουν το πρώτο σκέλος της παρουσίας τους στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο στόχος για τις ομάδες του κέντρου είναι κοινός. Με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζουν το εισιτήριο για τα «μπαράζ» του Conference, ενώ από την άλλη ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης είναι ήδη στους «16» της ίδιας διοργάνωσης.

• Την πιο δύσκολη αποστολή έχει σαφώς η Ενωση (4 β.), που αντιμετωπίζει τον Αγιαξ (2 β.) στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», χωρίς τους Πινέδα και Πόνσε. Η ομάδα του Αλμέιδα αν δεν χάσει συνεχίζει στην Ευρώπη, κάτι που στο τέλος της ημέρας αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία δεδομένου ότι βρέθηκε σε όμιλο που θυμίζει… Τσάμπιονς Λιγκ και όχι Γιουρόπα.

«Ηρθαμε στο Αμστερνταμ και ψάχνουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Εμείς έχουμε έρθει εδώ για τη νίκη. Είναι βαρετό να βγεις και να παίξεις για την ισοπαλία. Εχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, όλοι έχουμε τη διάθεση να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Σίγουρα θα δούμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Και κυρίως γιατί βρισκόμαστε σ’ έναν από τους ναούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τελευταία φορά που βρέθηκα σε αυτό το γήπεδο ήταν το 2000. Είμαι χαρούμενος να είμαι σ’ ένα γήπεδο σαν αυτό», τόνισε ο Αργεντινός τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», που πάντως δεν άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά την ενδεκάδα. Πάντως, πιο πιθανοί να ξεκινήσουν είναι Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Τσούμπερ, Αμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία και Μάνταλος.

• Ωρα τελικού και για τον Παναθηναϊκό (4 β.), που υποδέχεται στη «Λεωφόρο» τη Μακάμπι Χάιφα (2 β.). Οι «πράσινοι» βολεύονται και με την ισοπαλία, αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ξεκάθαρος χθες ότι η ομάδα του θα παίξει μόνο για τη νίκη. «Να έχουμε απαιτήσεις από τον εαυτό μας», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να έχω δεύτερες σκέψεις επειδή μας κάνει και η ισοπαλία. Δεν το έχουμε κάνει ποτέ μέχρι τώρα σε κανένα παιχνίδι. Ούτε σε Ελλάδα ούτε σε Ευρώπη. Δεν έχουμε ποτέ μπει με το σκεπτικό ότι μας κάνει η ισοπαλία. Δεν είναι στο στυλ μας, δεν είναι εμένα ως προπονητή ο τρόπος επικοινωνίας αυτός». Ο Γιοβάνοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στον Φίλιπ Τζούριτσιτς, ο οποίος δεν προπονήθηκε ούτε χθες, ενώ όσον αφορά το αρχικό σχήμα το πιο πιθανό είναι: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Αράο, Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρμ, Παλάσιος, Αϊτόρ, Ιωαννίδης.

• Στο άδειο «Καραϊσκάκη» και απέναντι στην Τόπολα (1 β.), ο Ολυμπιακός (4 β.) ψάχνει όχι μόνο την πρόκριση, αλλά μια νέα αρχή με τον Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο σε ένα από τα πιο κρίσιμα φετινά παιχνίδια των «ερυθρολεύκων». «Είμαστε έτοιμοι, είναι πολύ σημαντικό ματς. Εχουμε την ευφυΐα να καταλάβουμε τα θετικά μας και ό,τι έχει γίνει σωστό έως τώρα για να τα εκμεταλλευτούμε. Είχαμε χρόνο να δουλέψουμε επειδή δεν παίξαμε στο πρωτάθλημα, αλλά και είναι μειονέκτημα ότι δεν υπάρχει ένα ματς-σημείο αναφοράς να προηγηθεί. Σεβόμαστε την Τόπολα, είναι δυνατή ομάδα, η ισοπαλία μάς εξυπηρετεί, όμως με όλο το σεβασμό στον αντίπαλο έχουμε προετοιμάσει την ομάδα για να πάρει τη νίκη», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός. Στην ενδεκάδα δεν αναμένονται δραστικές αλλαγές και πιο πιθανοί να ξεκινήσουν είναι οι Πασχαλάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Καμαρά, Εσε, Φορτούνης, Ποντένσε, Μασούρας και Ελ Καμπί.

• Ο ΠΑΟΚ είναι ο… άνετος της βραδιάς, καθώς βρίσκεται ήδη στους «16» του Conference League. Ετσι, το αποψινό ματς με την Ελσίνκι στην Τούμπα, όπως τόνισε και ο Λουτσέσκου, είναι θέμα περηφάνιας. «Η συγκομιδή των βαθμών είναι σημαντική για εμάς για το ranking της ομάδας στην UEFA αλλά και τα έσοδα», υπογράμμισε ο Ρουμάνος, που δεν μπορεί να υπολογίζει στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή