Ο Giannis των ρεκόρ στα χνάρια του Τζόρνταν

Ο Giannis των ρεκόρ στα χνάρια του Τζόρνταν

Ο Αντετοκούνμπο με το πόδι στο γκάζι, μέσα σε λίγες εβδομάδες μπήκε δυναμικά στη μάχη για τον τίτλο του ΜVP

4' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν απλά ασταμάτητος κόντρα στους Πέισερς, πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 64 πόντους και έδειξε πως επέστρεψε δριμύτερος για τον τίτλο του MVP. To ματς κόντρα στην Ιντιάνα θα το θυμάται για πάντα: ήταν τα διαδοχικά ρεκόρ, η ένταση με τους αντιπάλους, αλλά και η κίνηση των Πέισερς να του πάρουν την μπάλα του αγώνα.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο Ελληνας σούπερ σταρ βλέπει το όνομά του να φιγουράρει δίπλα σε αυτό του απόλυτου θρύλου, του Μάικλ Τζόρνταν. Ο λόγος; Για πρώτη φορά μετά το 1988 και τον MJ, ένας παίκτης έχει 40 πόντους μέσο όρο σε διάστημα 10 ματς κόντρα στον ίδιο αντίπαλο. Ο Greek Freak είχε 40,5 στα δέκα τελευταία ματς απέναντι στην Ιντιάνα.

Η κυριαρχία μέσα στη ρακέτα

Δεν είναι μόνο στα παιχνίδια με τους Πέισερς που καθηλώνει με τις εμφανίσεις του… Ο Γιάννης πραγματοποίησε έναν απίθανο Νοέμβριο και μπήκε με σπασμένα φρένα και τον Δεκέμβριο με στόχο να απογειώσει τους Μπακς, αλλά και να πάρει ξανά τον τίτλο του MVP. Πώς εκτυλίχθηκαν οι τελευταίες εβδομάδες του Αντετοκούνμπο;

Στις 11 Νοέμβρη πέτυχε 54 πόντους κόντρα στην Ιντιάνα. Στα δύο επόμενα ματς πέτυχε 35 απέναντι στο Σικάγο και το Ορλάντο. Δεν έμεινε εκεί, καθώς συνέχισε με 40 και 42 πόντους σε Μάβερικς και Γουίζαρντς αντίστοιχα. Σημείωσε 30άρες σε Πόρτλαντ, Μαϊάμι και Γουάσινγκτον, Χοκς, αλλά και Νικς. Πριν μια εβδομάδα πέτυχε 37 κόντρα στους Πέισερς στο Κύπελλο, ενώ στο προηγούμενο ματς είχε 32 με τους Μπουλς. Για να φτάσουμε στους 64 της τελευταίας βραδιάς.

 

Η κυριαρχία του μέσα στη ρακέτα είναι αδιαμφισβήτητη, κάτι που αποτυπώθηκε στο τελευταίο παιχνίδι με 40 πόντους!

Ο Ελληνας σούπερ σταρ έχει αφήσει στην άκρη τις προσπάθειες από το τρίποντο. Δεν επιχειρεί πολλά σουτ από τα 6,75 και παίρνει τους πόντους κατά κύριο λόγο με δίποντα και βολές. Από το δυνατό του στοιχείο δηλαδή. Από τις 11 Νοέμβρη μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ματς που να επιχείρησε περισσότερα από τρία τρίποντα. Η αυτοπεποίθησή του είναι στα ύψη όταν επιχειρεί από μέση και κοντινή απόσταση, εκεί όπου είναι ο κορυφαίος στη λίγκα. Είναι χαρακτηριστικό πως μετρά τουλάχιστον 13 εύστοχα δίποντα στα 4 από τα 5 τελευταία του ματς. Επειδή οι αριθμοί λένε την αλήθεια, το 68,2% στα δίποντα φανερώνει την κυριαρχία του.

Δεν μπορείς να τον φυλάξεις στο ένας εναντίον ενός

«Είναι ένας ασταμάτητος παίκτης. Δεν μπορείς να τον φυλάξεις στο ένας εναντίον ενός. Εχεις μερικούς πολύ καλούς παίκτες που τον περιβάλλουν, αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι μόνο αυτός. Το ταλέντο του. Η ικανότητά του, η θέλησή του. Εχει απίστευτη θέληση να κερδίσει και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει», είπε ο προπονητής των Μπακς, Αντριαν Γκρίφιν.

Ο Γιάννης έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημείωσε τουλάχιστον 20 δίποντα και 20 ελεύθερες βολές σε ένα παιχνίδι, ενώ σούταρε τουλάχιστον με 70% και στις δυο περιπτώσεις.

O Greek Freak παίζει μπάσκετ για τον σωστό λόγο, να κερδίσει, να βοηθήσει τους συμπαίκτες του και στο τέλος της ημέρας, αν καταφέρει να σπάσει ένα ρεκόρ, τότε θα είναι το ιδανικότερο κλείσιμο.

 

Μπορεί να μην ήταν στην πρώτη τριάδα των υποψήφιων MVP, όμως με όσα κάνει τον τελευταίο μήνα, μπήκε ξανά στην εξίσωση. Ο Γιάννης έχει δύο βραβεία MVP, διαδοχικά (2019 και 2020) και πλέον θα ψάξει το τρίτο. Πραγματοποιεί εντυπωσιακή σεζόν με 30,6 πόντους μέσο όρο, 10,7 ριμπάουντ και 5,1 ασίστ, ενώ έχει 61,7% εντός παιδιάς. Είναι τέταρτος σκόρερ και έβδομος ριμπάουντερ σε όλη τη λίγκα. Επίσης είναι 4ος σε double double με 16. Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές; Ντόντσιτς, Εμπίντ, Γιόκιτς και Γκίλτζιους-Αλεξάντερ. Αναμένεται μεγάλη μάχη, αφού ακόμα δεν έχει ξεφύγει κάποια τριάδα από τους υπολοίπους. Εχει δρόμο, είναι μαραθώνιος και κάθε ματς παίζει ρόλο. Ο Αντετοκούνμπο είναι «καυτός» και το πόδι δεν ξεκολλά από το γκάζι.

Η μπάλα του ιστορικού αγώνα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αποτέλεσε το «μήλον της Εριδος», μετά το τέλος της αναμέτρησης. O «Greek Freak» κατευθύνθηκε στ′ αποδυτήρια των Πέισερς, αναζητώντας την μπάλα του αγώνα. Οπως ο ίδιος δήλωσε ήθελε να τη δώσει στον συμπαίκτη του Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο οποίος πέρασε στην 5η θέση στην ιστορία του ΝΒΑ σε εύστοχα τρίποντα, με 2.451.

Οπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ ο Αντετοκούνμπο και κάποιοι συμπαίκτες του κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια των Πέισερς ώστε να βρουν την μπάλα του αγώνα. Σε βίντεο που διέρρευσε ακούγονται παίκτες των Πέισερς στα αποδυτήρια να τονίζουν: «Δεν παίρνεις αυτήν την μπάλα».

Ο Ελληνας διεθνής επέστρεψε στο παρκέ τονίζοντας στον σταρ των Πέισερς Ταϊρίς Χαλιμπάρτον: «Πήγαινε να φέρεις τη γ@%$@$. μπάλα. Θέλω απλά να ξέρεις πως πρέπει να πας να την πάρεις».

Το βίντεο από την τηλεοπτική εκπομπή των Μπακς έδειχνε πως η ομάδα του Μιλγουόκι πήρε σίγουρα την μπάλα του παιχνιδιού, αλλά ο Αντετοκούνμπο παραμένει πεπεισμένος ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν αυτή του παιχνιδιού. Μυστήριο που παραμένει άλυτο…

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή