Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ: Στο χειρουργείο ο θρύλος του ΝΒΑ μετά από κάταγμα στο ισχίο

Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ: Στο χειρουργείο ο θρύλος του ΝΒΑ μετά από κάταγμα στο ισχίο

Ο 76χρονος, ο μοναδικός εξάκις MVP στην ιστορία του ΝΒΑ, έπεσε σε συναυλία.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάταγμα ισχίου υπέστη ο θρύλος του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ύστερα από ατύχημα που είχε σε συναυλία το βράδυ της Παρασκευής.

Ο 76χρονος, ο μοναδικός εξάκις MVP στην ιστορία του ΝΒΑ, έπεσε στη συναυλία και χειρουργείται σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες. 

Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για τις συνθήκες του ατυχήματος.

«Είμαστε όλοι βαθιά ευγνώμονες για όλη την υποστήριξη προς τον Καρίμ, ιδίως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λος Αντζελες, η οποία βοήθησε τον Καρίμ επιτόπου, και την καταπληκτική ιατρική ομάδα και τους γιατρούς του νοσοκομείου UCLA, οι οποίοι φροντίζουν τον Καρίμ τώρα», δήλωσε η συνέταιρός του, Ντέμπορα Μοράλες.

Ο Αμντούλ-Τζαμπάρ έπαιξε στο ΝΒΑ από το 1969 έως το 1989, κερδίζοντας έξι πρωταθλήματα – εκ των οποίων τα πέντε με τους Λέικερς. 

Κατείχε το απόλυτο ρεκόρ 38.387 πόντων στην κανονική σεζόν – ρεκόρ που κατέρριψε τον περασμένο Φεβρουάριο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. 

Παρ’ όλα αυτά, ο Τζαμπάρ εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ καλαθιών (15.837) και χρόνου παιχνιδιού (57,446 λεπτά). 

Αφότου κρέμασε τα παπούτσια του, έχει εμφανιστεί σε πλήθος ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, από τον Πρίγκιπα του Μπελ Αιρ, έως τους Simpsons και το The Big Bang Theory.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή