Μάντσεστερ Σίτι: Γκουαρδιόλα και Αλβαρες οι… άρχοντες των δαχτυλιδιών

Μάντσεστερ Σίτι: Γκουαρδιόλα και Αλβαρες οι… άρχοντες των δαχτυλιδιών

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Χουλιάν Αλβαρες συνέχισαν να προσθέτουν ρεκόρ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μάντσεστερ Σίτι μετά την κορυφή της Ευρώπης κατέκτησε κι αυτή του κόσμου! Με εντυπωσιακή εμφάνιση οι Citizens διέλυσαν στον τελικό με 4-0 τη Φλουμινένσε και κατέκτησαν για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Οι Χουλιάν Αλβαρες και Πεπ Γκουαρδιόλα είχαν κι έναν ακόμα λόγο να είναι ενθουσιασμένοι με το σπουδαίο επίτευγμα της ομάδας, μιας και προσέθεσαν κι άλλα ρεκόρ στο βιογραφικό τους. 

Ειδικότερα, ο Καταλανός τεχνικός έγινε ο πρώτος προπονητής της ιστορίας που κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τρεις διαφορετικές ομάδες, αφού είχε πανηγυρίσει τον συγκεκριμένο τίτλο και με την Μπαρτσελόνα (2009, 2011) αλλά και με την Μπάγερν Μονάχου (2013).

Από την πλευρά του, ο Αργεντινός επιθετικός πέτυχε δύο γκολ, ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού και με αυτό το τρόπαιο έφτασε τα 14 στην καριέρα του! Το… απίθανο είναι πως στα 23 του χρόνια, έχει κατακτήσει κάθε πιθανό τίτλο, σηκώνοντας όποια κούπα διεκδίκησε, εκτός του Carabao Cup.

Οι τίτλοι του Αλβαρες

Με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι: Premier League (2023), FA Cup (2023), Champions League (2023), Fifa Club World Cup (2023)

Με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ: Primera Division (2021), Copa Argentina (2019), Supercopa Argentina (2019), Trofeo de Campeones (2021), Copa Libertadores (2018), Recopa Sudamericana (2019).

Με τη φανέλα της Αργεντινής: Μουντιάλ (2022), UEFA Cup of Champions (2022), Copa America (2021)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή