Ντέρμπι στην Premier League και παράδοση που… τρομάζει

Ντέρμπι στην Premier League και παράδοση που… τρομάζει

Ντέρμπι στο «Ανφιλντ», ο νικητής θα βρεθεί μόνος πρώτος στην κορυφή, ωστόσο οι οιωνοί δεν είναι τόσο... καλοί με τον πρωτοπόρο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αγγλία παίζει μπάλα και δυο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα το Νησί είναι στο πόδι!

Το ντέρμπι στο «Ανφιλντ» κλέβει την παράσταση, όμως μια χριστουγεννιάτικη παράδοση τρομάζει τους Κλοπ και Αρτέτα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ υποδέχεται αυτήν του Μικέλ Αρτέτα στο Μέρσεϊσάιντ με τη διαφορά τους να είναι στον… πόντο!

Ενα ντέρμπι το οποίο ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί και καταραμένο για τον νικητή. Διότι, από το 2008, μέχρι και την περασμένη σεζόν, μονάχα έξι φορές δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα η ομάδα που πέρασε τα Χριστούγεννα στην κορυφή της Premier League. Μάλιστα, οι έξι φορές έχουν μοιραστεί στις δύο ομάδες του αποψινού ντέρμπι του «Ανφιλντ».

Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ έχει καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας την ημέρα των Χριστουγέννων σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις τα τελευταία 15 χρόνια χωρίς να έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ η Αρσεναλ το έχει κάνει δυο φορές. Αντίθετα, τις υπόλοιπες φορές που κάποια ομάδα βρισκόταν πρώτη την περίοδο των Χριστουγέννων, στο τέλος της σεζόν σήκωσε το μεγάλο τρόπαιο της Premier League.

  • Αρσεναλ (2007-08)
  • Λίβερπουλ (2008-09)
  • Λίβερπουλ (2013-14)
  • Λίβερπουλ (2018-19)
  • Λίβερπουλ (2020-21)
  • Αρσεναλ (2022-23)

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Γουέστ Χαμ – Μαν. Γιουνάιτεντ (14.30)

Φούλαμ – Μπέρνλι (17:00)

Λούτον – Νιουκάστλ (17:00)

Νότιγχαμ – Μπόρνμουθ (17:00)

Τότεναμ – Εβερτον (17:00)

Λίβερπουλ – Αρσεναλ (19:30)

Ολοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από τα κανάλια Novasports.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή