Φόρμουλα 1: Πώς ο Φερστάπεν σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του

Φόρμουλα 1: Πώς ο Φερστάπεν σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του

Ο Ολλανδός πιλότος της Ρεντ Μπουλ κατέκτησε το τρίτο σερί πρωτάθλημά του με 19 νίκες σε 22 κούρσες, συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ του με 15 καρό σημαίες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φετινή χρονιά που είχε ο Μαξ Φερστάπεν στη Φόρμουλα 1 ήταν ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ κυριαρχίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα των οδηγών. Ο Ολλανδός πιλότος της Ρεντ Μπουλ κατέκτησε το τρίτο σερί πρωτάθλημά του με 19 νίκες σε 22 κούρσες, συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ του με 15 καρό σημαίες. Πώς έφτασε να είναι ανίκητος ο Φερστάπεν;

Οπως αναλύει η έγκυρη αθλητική επιθεώρηση The Athletic, σίγουρα έπαιξαν τον ρόλο τους η κυριαρχία της Ρεντ Μπουλ, τα προβλήματα του ομόσταβλου Σέρχιο Πέρες και η ανεπάρκεια των αντίπαλων ομάδων. Δεν ήταν μόνο αυτοί οι παράγοντες όμως που έκαναν ακατανίκητο τον 26χρονο Ολλανδό.

Το 2023 αποτέλεσε σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του Φερστάπεν. Οπως λέει και ο αρχιμηχανικός του, Τζαμπιέρο Λαμπιάζι, η τεράστια ταχύτητά του και το «εξαιρετικά σπάνιο, φυσικό του ταλέντο», μαζί με την όλο και αυξανόμενη πλέον πείρα του τον κατέστησαν πρακτικώς ακατάβλητο κατά το 2023.

Κατά τον Κρίστιαν Χόρνερ, αρχηγό της ομάδας του, της Ρεντ Μπουλ, ο Φερστάπεν εντάχθηκε στη Φόρμουλα 1 «σαν ακατέργαστο διαμάντι. Τώρα είναι διαμάντι γυαλιστερό. Εχει διατηρήσει τις ικανότητες που είχε ως αρχάριος, αλλά τώρα έχει φέρει και την πείρα του να ταιριάξει με αυτές και να τις αξιοποιεί στο έπακρο».

Σε αυτά προστέθηκε και η αυτοπεποίθηση, που του προσέφεραν οι προηγούμενες νίκες και η πρωτοπορία της Ρεντ Μπουλ: «Είναι ανελέητος στο κυνήγι της καλύτερης δυνατής απόδοσης», εξηγεί ο κ. Χόρνερ. «Δεν του φτάνει απλώς να νικά, θέλει να κυριαρχεί». Αυτό φάνηκε και στους έξι τελευταίους αγώνες φέτος, όταν είχε πια κριθεί ο τίτλος – ο Φερστάπεν δεν χαμήλωσε καθόλου ταχύτητα, κυνηγούσε τις νίκες μέχρι τέλους. Οπως είπε μετά το τελευταίο γκραν πρι στο Αμπου Ντάμπι, «είναι υπέροχο να νικάς, γιατί να μη θέλω να νικήσω;»

Εχοντας 54 νίκες στην καριέρα του βρίσκεται ήδη στην τρίτη θέση των πιλότων με τις περισσότερες νίκες πίσω από τους Χάμιλτον (103) και Σουμάχερ (91), και όπως πάει θα τους ξεπεράσει πριν λήξει το συμβόλαιό του με τη Ρεντ Μπουλ σε πέντε χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή