Premier League: Έκλεισε ιδανικά το 2023 η Μάντσεστερ Σίτι

Premier League: Έκλεισε ιδανικά το 2023 η Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε με νίκες και πλησίασε την κορυφή της Premier League, εκεί όπου βρίσκεται πλέον η Άστον Βίλα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ιδανικό τρόπο έκλεισε τη χρονιά η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Σέφιλντ, πλησιάζοντας έτσι την πρωτοπόρο (σε ισοβαθμία με τη Βίλα) Λίβερπουλ στους δύο βαθμούς.

Στο 14ο λεπτό, ο Φόντεν μοίρασε στον Ρόδρι κι αυτός με ωραία ενέργεια και τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, θέτοντας από νωρίς βάσεις νίκης. Στο 61ο λεπτό, ο νεαρός Μπομπ βρήκε με εξαιρετική μεταβίβαση τον Φόντεν στην περιοχή, αυτός έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Άλβαρες με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το 2-0.

Η Άστον Βίλα βρέθηκε στην κορυφή, αφού επικράτησε 3-2 της Μπέρνλι εντός έδρας. Ο Μπέιλι άνοιξε το σκορ, όμως ο Αντούνι ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ντιαμπί έδωσε ξανά προβάδισμα, ενώ στο 56′ η Μπέρνλι έμεινε με δέκα παίκτες. Παρ΄όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Φόστερ. Ωστόσο, ο Ντάγκλας Λουίς στο 89′ διαμόρφωσε το 3-2. 

Η Kρίσταλ Πάλας πήρε βαθμολογική ανάσα, αφού επικράτησε της Μπρέντφορντ με 3-1. Εντυπωσιακή η Γουλβς, διέλυσε με 3-0 την Έβερτον και την άφησε στο όριο της επικίνδυνης ζώνης.

Με πρωταγωνιστή τον Πάλμερ, η Τσέλσι επικράτησε της Λούτον με 3-2 εκτός έδρας, και πήρε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στην Premier League. Ο 21χρονος μέσος πέτυχε δύο γκολ και έδωσε την ασίστ για το άλλο γκολ των Λονδρέζων, το οποίο πέτυχε ο Νόνι Μαντουέκε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, πάντως, οι γηπεδούχοι μείωσαν με τους Μπάρκλεϊ και Αντεμπάγιο, χωρίς να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Οι «μπλε» παραμένουν στη 10η θέση της κατάταξης, αλλά μείωσαν τη διαφορά τους από τις ομάδες που διεκδικούν θέση στην Ευρώπη, ενώ οι νεοφώτιστοι παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Λούτον-Τσέλσι   2-3
(80΄ Μπάρκλεϊ, 87΄ Αντεμπάγιο – 12΄, 70΄ Πάλμερ, 37΄ Μαντουέκε)

Άστον Βίλα-Μπέρνλι   3-2
(28΄ Μπέιλι, 42΄ Ντιαμπί, 89΄πεν. Ντάγκλας Λουίζ – 31΄ Αμντούνι, 71΄ Φόστερ)

Κρίσταλ Πάλας-Μπρέντφορντ   3-1
(14΄, 58΄ Ολίσε, 39΄ Εζε – 2΄ Λούις-Πότερ)

Μάντσεστερ Σίτι-Σέφιλντ Γιουν.    2-0
(14΄ Ρόδρι, 61΄ Αλβαρες)

Γουλβς-Έβερτον 3-0
(25΄ Κίλμαν, 53΄ Κούνια, 61΄ Ντόσον)

Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Γ.    19:30

Φούλαμ-Άρσεναλ                   31/12

Τότεναμ-Μπόρνμουθ                31/12

Λίβερπουλ-Νιούκαστλ              01/01

Γουέστ Χαμ-Μπράιτον              02/01

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT